Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη δύο θύματα – Στα 238 συνολικά

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ακόμη δύο θύματα – Στα 238 συνολικά
Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Ανεβαίνει ο αριθμός των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Δύο ακόμη συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή σήμερα, Παρασκευή 21 Αυγούστου, έχοντας ηττηθεί από κορωνοϊό. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανέβηκε σε 238. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και μία 85χρονη γυναίκα από τη Λάρισα.

Ο άνδρας, από την περιοχή της Καβάλας, είχε εισαχθεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στις 26 Ιουλίου, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Στις 7 Αυγούστου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και σήμερα το πρωί, στις 08:40 π.μ. τελικά κατέληξε.

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, έχασε τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας επιπλοκών και η 85χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η γυναίκα έπασχε από κολπική μαρμαρυγή, αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη.

Νεκρός και 72χρονος στο Παπανικολάου:

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Πέμπτης κατέληξε και ένας 72χρονος στο Παπανικολάου αποτελώντας το 236ο θύμα. Ο άνδρας είχε βγει από τη ΜΕΘ την Τρίτη, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο υποτροπίασε αιφνίδια και έφυγε από τη ζωή σήμερα. Ο 72χρονος είχε νοσήσει από τον ιό στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης, μετά από εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Παπανικολάου.

Στα 269 τα νέα κρούσματα:

 Χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο  ανακοίνωσε για ακόμη μια ημέρα τριψήφιο αριθμό νοσούντων. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 269 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 7.934 και οι νεκροί τους 235 (πλέον στους 238). Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Ανακοινώνουμε 269 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.934, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

  • 1.783 (22.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 3.658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments