Ελλάδα

ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Δέχεται ξανά ασθενείς με τον ιό – Σε καραντίνα παραμένουν οι 14 εργαζόμενοι

ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Δέχεται ξανά ασθενείς με τον ιό – Σε καραντίνα παραμένουν οι 14 εργαζόμενοι
ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Ανοίγει ξανά η Α' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με εργαζόμενους από άλλες δομές. Σε καραντίνα παραμένουν οι 14 εργαζόμενοι που είναι θετικοί στον ιό.

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, αναγκάστηκε να κλείσει την Α΄Παθολογική Κλινική του καθώς 14 εργαζόμενοι είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με το Flash.gr το νοσοκομείο είχε σταματήσει από τις 18 Αυγούστου να δέχεται νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά καθώς μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού μπήκαν σε καραντίνα και οι χώροι έπρεπε να απολυμανθούν.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της Α΄Παθολογικής ολοκληρώθηκαν και η Κλινική εξυπηρετείται από προσωπικό που έχει μεταφερθεί από άλλα νοσοκομεία και δομές. Οι 14 εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Στο ΑΧΕΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή 34 ασθενείς με κορονοϊό.

Τι είπε ο διευθυντής της Παθολογικης Κλινικής

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας, δήλωσε πως το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο. “Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα” δήλωσε και πρόσθεσε: “Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Επίσης, μιλώντας στο Star, ο Σίμος Μεταλλίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας που είχε εξετάσει το λεγόμενο “κρούσμα μηδέν” και είναι ο ίδιος σήμερα μεταξύ των κρουσμάτων, ανέφερε: “Είμαστε μια κλινική με πολύ μεγάλη εμπειρία ωστόσο βλέπετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε επαφή”. “Ακόμα και εμείς τα 14 άτομα του ιατρονοσηλευτικού ήμασταν ασυμπτωματικοί, με εξαίρεση έναν ασθενή ο οποίος είχε κάποια συμπτώματα. Όλοι οι άλλοι βρεθήκαμε στις ιχνηλασίες. Όσο αυστηρά και να τηρούμε τα μετρά – και τα τηρούμε πιο αυστηρά από οποιονδήποτε άλλο – πάλι βλέπετε ότι είναι εύκολη η μετάδοση” πρόσθεσε.

Τριψήφιοι οι αριθμοί κρουσμάτων καθημερινά

Σε 209 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.138, εκ των οποίων το 55,2% άνδρες. Από αυτά 1.802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εξάλλου, 28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Έξι (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Χτες είχαμε 3 ακόμα θανάτους και 238 θανάτους συνολικά στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα 83 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments