Αθλητισμός

Ουσεϊνού Μπα Ολυμπιακός: Το μεγάλο πρότζεκτ των Πειραιωτών

Ουσεϊνού Μπα Ολυμπιακός: Το μεγάλο πρότζεκτ των Πειραιωτών
Ουσεϊνού Μπα Ολυμπιακός: Να επενδύσουν στον 24χρονο στόπερ επιθυμούν στο Ρέντη.

Το βλέμματα τους στραμμένα πάνω στον Ουσεϊνού Μπα έχουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” θεωρούν τον Σενεγαλέζο ως το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ και επενδύουν πολλά στις ικανότητες και το ταλέντο του.  Ο 24χρονος που αποκτήθηκε από την Γκαζελέκ Αζαξιό για κάτι ψιλά έχει γίνει πλέον ο βασικός στόπερ των Πειραιωτών.

Μπορεί ακόμη να θέλει δουλειά για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο είναι ο παίκτης που έχει μπορεί να εκτινάξει την αξία του.

Άλλωστε δεν έχει καταφέρει και λίγα μέχρι στιγμής. Μέσα σε έναν χρόνο 10πλασίασε την χρηματιστηριακή του αξία και είναι πλέον στην βιτρίνα με 8ψήφιο αριθμό με μόλις 3-4 κατοστάρικα κόστος. Φέτος έβγαλε πάνω από 30 ματς και ήδη στον αγώνα με την Γουλβς έπαιξε με 2-3 ενέσεις. Σύμφωνα με το Sportime, η βαριά μορφής δισκοπάθεια δεν λέει να του επιτρέψει να ανασάνει και δυστυχώς η απουσία ξεκούρασης αφήνει τον κίνδυνο επιδείνωσης να ελλοχεύει.

Στον Ολυμπιακό τα έχουν αυτά στο μυαλό τους και σκοπεύουν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο έναν νεαρό, που για πρώτη φορά δούλεψε τόσο επαγγελματικά και εντατικά. Όσο για τις φήμες πως πολιορκείται από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους; Το “φως” υποστηρίζει πως ίσως να έρθει πρόταση.

Τα δεδομένα όμως είναι διαφορετικά και δεν είναι καθόλου απλά για όποιον θελήσει να χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού. Πρώτα απ’ όλα ο Πέδρο Μαρτίνς είναι της άποψης πως αυτός είναι ο βασικός του στόπερ. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ούτε που θέλει να ακούει ο Πορτογάλος τεχνικός για πώληση του Μπα και είναι ξεκάθαρος ότι δεν πρέπει να φύγει.

Την ίδια ώρα και στον Πειραιά θεωρούν πως το πρότζεκτ “Μπα” έχει ακόμη μέλλον και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι. Πιστεύουν ακράδαντα ότι αν ο παίκτης συνεχίσει τη δουλειά με το κεφάλι χαμηλά και την ίδια σοβαρότητα θα φτάσει πολύ ψηλά.

To who is who του:

Ο Μπα ήταν «προϊόν» της σενεγαλέζικης ακαδημίας SMASH. Το καλοκαίρι του 2016, μετακινήθηκε στην Αμιάν. Αφού δεν ήταν δυνατόν να λάβει άδεια εργασίας για την ομάδα, ύστερα από ένα έτος χωρίς να παίξει, κατάφερε να λάβει άδεια εργασίας όταν υπέγραψε στη Γκαζελέκ Αζαξιό τον Ιούνιο του 2017. Έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του για τη Γκαζελέκ Αζαξιό στις 28 Ιουλίου του 2017, σε μία ισοπαλία με 1-1 εναντίον της Βαλενσιέν.

Την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Μπα υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, όμως αποφασίστηκε να μείνει ως δανεικός στη Γκαζελέ Αζαξιό μέχρι το τέλος της σεζόν. Στις 23 Ιουλίου 2019, έκανε το ντεμπούτο του για τον Ολυμπιακό, όπου έπαιξε για 68 λεπτά στον πρώτο αγώνα του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ 2019-20 εναντίον της Βικτόρια Πλζεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments