Διεθνή

ΗΠΑ Τραμπ κορωνοϊός: Ανακοινώνει την έγκριση της χορήγησης πλάσματος ως θεραπεία

ΗΠΑ Τραμπ κορωνοϊός: Ανακοινώνει την έγκριση της χορήγησης πλάσματος ως θεραπεία
ΗΠΑ Τραμπ κορωνοϊός: Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες την κατεπείγουσα έγκριση της χρήσης πλάσματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει για την Covid-19. Πρόκειται για μια θεραπεία που έχει ήδη χορηγηθεί σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post που επικαλείται πηγές, οι οποίες έχουν γνώση της απόφασης αυτής.

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει αργότερα σήμερα (στη μία το βράδυ ώρα Ελλάδος) ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα προβεί σε μια «σημαντική ανακάλυψη» όσον αφορά μια θεραπευτική αγωγή για τον κορωνοϊό σε συνέντευξη Τύπου (στη μία το πρωί ώρα Ελλάδας). Ο Αμερικανός πρόεδρος θα κάνει την ανακοίνωση μαζί με τον Γραμματέα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ και τον διευθυντή της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν.

«Συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο @realDonaldTrump αύριο στις 18:00 σχετικά με μια σημαντική θεραπευτική ανακάλυψη για τον ιό της Κίνας. Ο γραμματέας Azar και ο Δρ Hahn θα παρευρεθούν», δημοσίευσε στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σχεδόν 5.679.000 κρούσματα της πανδημίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 176.392 άνθρωποι, προκαλώντας σημαντική υποχώρηση των ποσοστών του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Θέλει να δοθεί έγκριση στο πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου:

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του πειραματικού εμβολίου για τον κροωνοϊό που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca Plc σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ώστε να χρησιμοποιηθεί στις ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα μια επιλογή που εξετάζεται από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι να χορηγήσει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «κατεπείγουσα έγκριση χρήσης» τον Οκτώβριο στο εμβόλιο αυτό. Όλα αυτά ενώ η ίδια η εταιρεία, ηAstraZeneca φαίνεται να ζητά να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να μην θεωρηθεί ένοχη για τυχόν παρενέργειες που θα προκύψουν από αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments