Αθλητισμός

Βαθμολογία UEFΑ ΠΑΟΚ: Ανέβασε την Ελλάδα με τη νίκη επί της Μπεσίκτας

Βαθμολογία UEFΑ ΠΑΟΚ: Ανέβασε την Ελλάδα με τη νίκη επί της Μπεσίκτας
Βαθμολογία UEFΑ ΠΑΟΚ: Ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 3-1 στην Τούμπα και ανέβασε τη χώρα μας στη 17η θέση της UEFA.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 της Μπεσίκτας και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο νεαρός άσος έκανε ντεμπούτο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σκοράροντας δύο φορές και δίνοντας μια ασίστ. Το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσε ο Δημήτρης Πέλκας, ενώ για τους Τούρκους βρήκε δίχτυα ο Κάιλ Λάριν.

Η νίκη και πρόκριση αυτή ανεβάζει την Ελλάδα μία θέση στην βαθμολογία της UEFA.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας περνά στην 17η πάνω από την Ελβετία και κάτω από την Σερβία. Ωστόσο, η θέση αυτή δεν θεωρείται δεδομένη καθώς η Γιουνγκ Μπόις αντιμετωπίζει την Κλάκσβικ στον δεύτερο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κακό ήταν για την Ελλάδα και το αποτέλεσμα του Ερυθρού Αστέρα (1-0 τα Τίρανα) αφού δεν υπήρξαν απώλειες για τη Σερβία.

Πάντως, η χώρα μας συνεχίζει την μάχη της στην βαθμολογία της UEFA, με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ θέση στους ομίλους του Europa League και τους Ολυμπιακό (playoffs Champions League), Άρη (β’ προκριματικό γύρο Europa League) και ΟΦΗ (β’ προκριματικό γύρο Europa League) να δίνουν τις δικές τους μάχες.

Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον επόμενο γύρο:

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στους αδύναμους των μη πρωταθλητών του τρίτου προκριματικού γύρου. Στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου θα μάθει τον αντίπαλό της, ο οποίος θα είναι μία από τις: Μπενφίκα (Πορτογαλία), Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) ή Γάνδη (Βέλγιο). Από εκεί και μετά ο αντίπαλος και το γκρουπ δυναμικότητας του “δικεφάλου” στα play off θα καθοριστεί από την κλήρωση του συγκεκριμένου γύρου.

Αν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα αποκλείσει την Μπενφίκα ή την Ντιναμό Κιέβου θα βρεθεί στους ισχυρούς. Από την άλλη, αν κληρωθεί με την ομάδα από το Βέλγιο, θα αντιμετωπίσει στα play off τον νικητή των ζευγαριών της Μπενφίκα ή της Ντιναμό Κιέβου, εφόσον θα βρίσκεται στους αδύναμους. Σημειώνεται, πως τα παιχνίδια του τρίτου γύρου είναι μονά και η έδρα θα καθοριστεί με κλήρωση ενώ θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου. Τονίζεται πως σε όποια φάση κι αν ο αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ, θα συμμετάσχει στη φάση των ομίλων του Europa League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments