Πολιτική

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Χαρδαλιάς μέτρα κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τα μέτρα που παρατείνονται για άλλες 14 μέρες.

Μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη που ενημέρωσε για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ανακοίνωσε ποια μέτρα παρατείνονται για 14 μέρες. «Έχουμε εντάξει στην εργαλειοθήκη μας όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανταπεξέλθουμε», είπε και πρόσθεσε: «Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών απαιτούν να μείνουμε σε εγρήγορση και απόλυτη επιφυλακή».

Τα εξής μέτρα παρατείνονται για 14 ημέρες:

  • Απόσταση – χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους
  • αποστάσεις σε παραλίες
  • προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής
  • αναστολή πανηγυριών
  • αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ

Επίσης, παρατείνεται η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα. Πρόσθεσε, επίσης, πως αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ για όσους έρχονται από Ολλανδία. Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές οδηγίες, εξακολουθούν να ισχύουν ειδικά μέτρα για την είσοδο στην χώρα μόνιμων κατοίκων Ισραήλ, ενώ αυξημένοι έλεγχοι θα γίνονται σε ταξιδιώτες από Σουηδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Μάλτα, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ισπανία.

Έπειτα, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως σταματούν οι πτήσεις από Βαρκελώνη και Καταλωνία (συνολικά) λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα για τη Λέσβο και τη Ζάκυνθο, όπως είχε γίνει αρχικά στον Πόρο.

Εφαρμόζονται δηλαδή τα παρακάτω μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα, παρατείνεται για 14 ημέρες το ειδικό καθεστώς σε Πάρο, Αντίπαρο, Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και Χανίων. Ενώ, τέλος, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές προστίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και επιβάλλονται τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
  • Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Στη σημερινή ενημέρωση παρευρίσκεται και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, για να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Δείτε ζωντανά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Freitag, 28. August 2020

Τα κρούσματα σήμερα

«Σήμερα ανακοινώνουμε 270 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9800, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2012 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4347 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 12 (34.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΔΥ.

«Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 259 θανάτους συνολικά στη χώρα. 91 (35.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», προσθέτει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments