Αθλητισμός

Αλέξανδρος Πασχαλάκης ΠΑΟΚ: Σε αναζήτηση νέας ομάδας ο γκολκίπερ

Αλέξανδρος Πασχαλάκης ΠΑΟΚ: Σε αναζήτηση νέας ομάδας ο γκολκίπερ
Αλέξανδρος Πασχαλάκης ΠΑΟΚ: Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 31χρονου τερματοφύλακα ψάχνουν στο «δικέφαλο του Βορρά».

Κινητικότητα υπάρχει στον ΠΑΟΚ όσον αφορά τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ο Αμπέρ Φερέιρα δεν φαίνεται να υπολογίζει στις υπηρεσίες του και έτσι όπως όλα δείχνουν ο έμπειρος γκολκίπερ θα αποχαιρετήσει την Τούμπα. Την ίδια ώρα, ωστόσο στον σύλλογο επικρατεί δυσαρέσκεια από την αδράνεια που δείχνουν οι εκπρόσωποι του παίκτη, με τους “ασπρόμαυρους” να υποστηρίζουν πως αυτό γίνεται επί τούτου προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποχώρηση του Αλέξανδρου με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Μάλιστα όπως υποστηρίζει η Sportday, το ζήτημα αυτό απασχολεί και τον Ζήση Βρύζα, ο οποίος κάνει κινήσεις για να βρει ομάδα στον 31χρονο.

Πάντως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ρεπορτάζ που ήθελαν ομάδα από την Ισπανία να ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του. Ποτέ δεν έγινε γνωστό όμως το όνομά της. Υπενθυμίζεται πως ο διεθνής τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο με τον “δικέφαλο” έως το καλοκαίρι του 2022 και είναι προς πώληση από τους Θεσσαλονικείς εφόσον φέρει ένα ικανοποιητικό ποσό, το οποίο έχει οριοθετηθεί πολύ κάτω από τη ρήτρα του, η οποία είναι 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το who is who του Αλέξανδρου Πασχαλάκη:

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, γεννημένος στις 28 Ιουλίου του 1989, είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως τερματοφύλακας για τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Τερψιθέα. Στη συνέχεια, έπαιξε στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ για ένα χρόνο και έπειτα στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού για 2 χρόνια (2003 – 2005). Ακολούθως, μετακινήθηκε στην ομάδα της Ηλιούπολης. Στην ηλικία των 17 ετών πήγε στην ομάδα νέων της Γαλατασαράι, όμως δεν μπόρεσε να υπογράψει συμβόλαιο εξαιτίας περιορισμών στον αριθμό ξένων παικτών.

Το 2017, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και έκανε το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας νίκη με 3-0 επί της Ξάνθης. Μια μέρα αργότερα, ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Τον Ιανουάριο του 2019, 0 διεθνής τερματοφύλακας επέκτεινε εκ νέου τη συνεργασία του με τον «δικέφαλο του βορρά». Συγκεκριμένα μέχρι το 2022 ενώ παράλληλα η ρήτρα αποδέσμευσης του ορίστηκε στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ερχόμενος στην Τούμπα είχε προγραμματιστεί πως θα είναι αναπληρωματικός του Αργεντινού Ροδρίγο Ρέι, αλλά από τη στιγμή που ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου του έδωσε μια ευκαιρία, έκανε τον εαυτό του αδιαμφισβήτητο βασικό τερματοφύλακα της ομάδας. Από το 2018, ο Πασχαλάκης κατέχει το ρεκόρ του ΠΑΟΚ για περισσότερα διαδοχικά λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ, με 971, εκτός του χρόνου καθυστερήσεων (συνολικά 1008), προτού δεχτεί ένα στην εκτός έδρας νίκη με 1 – 3 νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για να ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά με 859 διαδοχικά λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments