Διεθνή

Η Τουρκία μεταφέρει 40 τανκς στα σύνορα με την Ελλάδα

Η Τουρκία μεταφέρει 40 τανκς στα σύνορα με την Ελλάδα
Άρματα μάχης φέρεται να συγκεντρώνει ο Ρετζέπ Ταγίπο Ερντογάν στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Άρματα μάχης συγκεντρώνει η Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Όπως σημειώνουν νωρίτερα σήμερα ξεκίνησαν δύο αυτοκινητοπομπές με 40 τανκς από τα σύνορα της Συρίας με προορισμό τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler και το ιδιωτικό πρακτορείο ΙΗΑ μεταδίδουν μάλιστα εικόνες και βίντεο από την μεταφορά των στρατιωτικών αυτών δυνάμεων.

Το Haberler αναφέρει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα. «Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη.  Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ” σημειώνει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

«Η Τουρκία έχει τη δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται»

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια νοσοκομείου και στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο απειλώντας με πόλεμο. «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης» είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας μίλησε και προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μέσω του τηλεφώνου του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κρατούσε το κινητό σε ανοιχτή ακρόαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments