Πολιτική

Επικοινωνία Μαργαρίτη Σχοινά με Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια

Επικοινωνία Μαργαρίτη Σχοινά με Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια
Σχοινάς - Μητσοτάκης: Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη Μόρια και να δηλώσει τη στήριξη της Ευρώπης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.  Ο κ. Σχοινάς ενημερώθηκε για όσα συμβαίνουν από το βράδυ στη Μόρια και διαβεβαίωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter. Μάλιστα, σημείωσε πως η Επίτροπος Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον, είναι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς.  “Μόλις επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό για την φωτιά στη Μόρια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον είναι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς” έγραψε.

Η ανάρτησή του:

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου:

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου. Επίσης μετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επί τάπητος τίθενται τα γεγονότα στη Μόρια ενώ αναμένεται να συζητηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Στη Μόρια δυνάμεις των ΜΑΤ:

Εν τω μεταξύ, ενισχύσεις από την Αθήνα έστειλε η Αστυνομία στη Λέσβο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη νύχτα μετά τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη Μόρια. Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7:00 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδόν ολοσχερώς έχει καταστραφεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, το οποίο τυλίχθηκε τη νύχτα στις φλόγες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σύνολο του εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του εντός του ΚΥΤ καταυλισμού. Φαίνεται πως δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments