Αθλητισμός

Νέντοβιτς Παναθηναϊκός: Άρχισε να δείχνει το τεράστιο ταλέντο του

Νέντοβιτς Παναθηναϊκός: Άρχισε να δείχνει το τεράστιο ταλέντο του
Νέντοβιτς Παναθηναϊκός: Είναι ο παίκτης που μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη των «πράσινων» και άρχισε να δίνει τα διαπιστευτήριά του στο τουρνουά του Κάουνας.

Μία νίκη και μια ήττα ήταν τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στο δυνατό τουρνουά του Κάουνας. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ελλάδα με τον Γιώργο Βόβορα να έχει αποκομίσει χρήσιμα συμπεράσματα, έπειτα από τα δύο πρώτα φιλικά υψηλής δυσκολίας, με τη Ζαλγκίρις και την Άλμπα Βερολίνου.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να χαμογελά για ένα βασικό λόγο και αυτός είναι η ηγετική παρουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς μέσα στο γήπεδο. Ο «Νέντο» δεν είναι άγνωστος στα ευρωπαϊκά παρκέ, ενώ η κλάση του είναι δεδομένη. Στις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα, ο Σέρβος φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη, όντας ο MVP του Παναθηναϊκού σε ολόκληρο το τουρνουά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 29χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε το διήμερο μετρώντας κατά μέσο όρο 20.5 πόντους με 9/16 (56.3%) δίποντα, 6/16 (37.5%) τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 17 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Πολύ καλός στο ματς με την Άλμπα ήταν και ο Μάρκους Φόστερ. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» πέτυχε 29 πόντους με 7/9 τρίποντα και ο Παναθηναϊκός λύγισε στην παράταση την Άλμπα Βερολίνου με 110-102 στον μικρό τελικό του τουρνουά στο Κάουνας. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Νεμάνια Νέντοβιτς πέτυχε 19 πόντους, ο Ζακ Όγκουστ είχε 12 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 9 με ένα σημαντικό τρίποντο στην παράταση πρόσθεσε ο Πιέρ Τζάκσον.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, στάθηκε στις αλλαγές που έκανε η ομάδα του, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, κόντρα στη Ζαλγκίρις, κι έδειξε τη δουλειά, ως τον μονόδρομο για να πετύχει η φετινή προσπάθεια.

«Αλλάξαμε πολλά από το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις. Στο πρωινό μας meeting δώσαμε έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς και κάναμε καλή δουλειά σε αυτά που είπαμε. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι τα λάθη μας. Αν θες να κερδίσεις εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί για 45 λεπτά πάλεψαν και ήταν επιθετικοί. Έτσι πρέπει να είμαστε πάντα. Και παιχνίδι με το παιχνίδι θα βλέπουμε βελτίωση. Αυτή είναι η λύση. Ο μόνος δρόμος. Να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε τις μικρές λεπτομέρειες».

Για το τι άλλαξε ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στη Ζαλγκίρις είπε: «Στον χθεσινό αγώνα δεν είχαμε έξτρα πάσα και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό μας πλήγωσε. Δεν γυρίσαμε την μπάλα. Σήμερα το αλλάξαμε. Αντιδράσαμε. Το διορθώσαμε και μας βοήθησε πολύ. Αυτό είναι κάτι που μας έδωσε τις 24 ασίστ.

Μαζί με τα λάθη είναι οι πιο κρίσιμες κατηγορίες. Και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να το διορθώσουμε. Ευχαριστούμε πολύ την Ζαλγκίρις για το τουρνουά. Εξαιρετική διοργάνωση παρά τις δυσκολίες. Πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε δύο παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments