Ελλάδα

Σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη μοίρασαν βιβλία με περιτύλιγμα που παρουσίαζε ακατάλληλο περιεχόμενο

Σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη μοίρασαν βιβλία με περιτύλιγμα που παρουσίαζε ακατάλληλο περιεχόμενο
Μαθητές και γονείς έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν παρέλαβαν τα βιβλία τους σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην τάξη της ΣΤ’ Δημοτικού.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, ούτε και οι γονείς τους, όταν τα βιβλία που παρέλαβαν ήταν τυλιγμένα με ακατάλληλοι περιεχόμενο. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι γονείς τους παρατήρησαν ότι το περιτύλιγμα των βιβλίων ήταν διαφημιστικό αυξητικής στήθους!

Την απίστευτη γκάφα, η οποία θα διερευνηθεί αν έγινε από αμέλεια ή σκόπιμα, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open σήμερα το πρωί.  Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ακούστηκαν στο ρεπορτάζ, βιβλία που μοιράστηκαν στην 6η δημοτικού των δημόσιων σχολείων ήταν τυλιγμένα με ακατάλληλο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα ήταν αυτά των εικαστικών που ήταν με διαφημιστικό για αυξητική στήθους. Κάποιοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να τα τραβήξουν, πριν τα δουν τα παιδιά, αλλά όπως εύκολα καταλαβαίνετε, είχε ήδη γίνει το… κακό.

“Ξήλωσαν” καινούργιο γήπεδο σε Δημοτικό σχολείο για να στήσουν Kibo για νήπια

Υπό τη σκιά έντονων αντιδράσεων από δεκάδες γονείς που διαμαρτύρονται για την φοίτηση 100 και πλέον τετράχρονων νηπίων, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο 29ο Δημοτικό Σχολείο της Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύπτει η “Μακεδονία” η  διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, δεν βρέθηκε αντιμέτωπο με γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας, αλλά με ένα μέτωπο δεκάδων οργισμένων γονέων και κηδεμόνων, επειδή για τη φοίτηση των εκατό νηπίων, ο δήμος αποφάσισε να ξηλώσει το ολοκαίνουργιο γήπεδο μπάσκετ που είχε κατασκευαστεί μέσα στο σχολείο, για να τοποθετήσει σε δυο μήνες τέσσερα kibo όπου θα διαμορφωθούν οι τάξεις για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο makthes.gr το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Βασιλική Ασημακοπούλου, ο δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, αποφάσισε να στείλει την περασμένη Παρασκευή μπουλντόζες για να ξηλώσουν το γήπεδο, το οποίο πέρασαν χρόνια για να γίνει και ήταν κάτι που το ήθελα πολύ τα παιδιά, προκειμένου τον Οκτώβριο να τοποθετήσει προχείρως τα kibo για να στεγαστούν τα νήπια της προσχολικής εκπαίδευσης.

«Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι στερεί από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, ζωτικό χώρο για παιχνίδι και άθληση, στοιβάζει τα 100 νήπια και προνήπια στο υπόγειο το σχολείου, όπου διαμόρφωσε αίθουσες, έως ότου κατασκευαστούν τα kibo προκάτ» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι οι χώροι είναι τελείως ακατάλληλοι, αφού συχνά πλημμυρίζουν με λύματα από τις παλιές τουαλέτες του σχολείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments