Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικό κρούσμα στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικό κρούσμα στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως
Κορωνοϊός Ελλάδα: Κλείνει για την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως λόγω θετικού κρούσματος του ιού.

Λόγω θετικού κρούσματος κορωνοϊού, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ) δεν θα προσέλθουν αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στην εργασία τους. Σύμφωνα με ανακοίνωσή από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «δεδομένου ότι προ ολίγου διεγνώσθη θετικός στον covid-19 εργαζόμενος στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ), ο οποίος φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με πολλούς συναδέλφους του της ίδιας υπηρεσιακής μονάδας, με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, οι εργαζόμενοι στην ΥΣΜΑ αύριο, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου τ.έ., δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους».

«Εντός της αύριον η προϊσταμένη της ΥΣΜΑ θα λάβει οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΟΔΥ», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα με 453 νέες μολύνσεις, αλλά και 6 νεκρούς. Μετά την ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι κατέληξαν δύο ακόμα άνθρωποι, με τη μακάβρια λίστα των θυμάτων να φτάνει στα 346 θύματα. Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ανέφερε: «Σήμερα ανακοινώνουμε 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου) και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2618 (16.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6592 (42.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 181 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 344 θανάτους συνολικά στη χώρα. 128 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

– 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε.  (εκ των οποίων αναφέρει ταξίδι στη )

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. , εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 18 κρούσματα στην Π.Ε.  εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments