Πολιτική

Κικίλιας: Όσο δεν προσέχουμε τόσο θα πρέπει να βρεθούν νέα μέτρα – Τι είπε για τη μάσκα

Κικίλιας: Όσο δεν προσέχουμε τόσο θα πρέπει να βρεθούν νέα μέτρα – Τι είπε για τη μάσκα
Κικίλιας: «Θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σχολίασε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για τον περιορισμό τη διασποράς του κορωνοϊού, ενώ ανέφερε ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα τίθενται άλλα μέτρα. Όσο δυσκολεύονται οι δείκτες και δεν προέχουμε τόσο οι ειδικοί και οι επιστήμονες ενδεχομένως να πρέπει να βρουν και άλλα μέτρα για να προστατεύσουν την κοινωνία». Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι μάσκες παντού και άλλα μέτρα «έχουν πέσει στο τραπέζι».

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι «εισηγήσεις κάνει η επιτροπή, αποφάσεις παίρνει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε στα μέτρα να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά». Εξέφρασε ακόμη, την στεναχώρια του για την «εικόνα ορισμένων που δεν σταθμίζουν τον κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους».

«Κάνουμε προσπάθεια όλοι μαζί, αξιολογώ πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την προσταεύσουμε» είπε ο Βασίλης Κικιλίας, ενώ όσον αφορά τους 65αρηδες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «προφανώς και πρέπει να προσέξουν γιατί η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 69 έτη και έχουν χάσει τη ζωή τους 376 άνθρωποι με και η μέση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη».

Συνεχής επαγρύπνηση από τους ειδικούς

Συνεχίζονται να αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα μας, όπου βρίσκονται σταθερά σε τριψήφιο αριθμό, με την Αττική να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο». Νέα μέτρα, νέες αποφάσεις και συνεχής προειδοποίηση από την επιστημονική κοινότητα να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα προβλεπόμενα. Σε συνεχή επαγρύπνηση πρέπει να βρίσκεται όλος ο κόσμος για να μην φτάσουμε σε ένα lockdown, σύμφωνα με τον πρύτανη του , Θάνο Δημόπουλο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δημόπουλος ζητεί να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών, ώστε η τήρηση των μέτρων προστασίας να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινής ρουτίνας. «Η επιδημιολογική εικόνα της λοίμωξης Covid-19 τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, και κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται εκσεσημασμένη συρροή κρουσμάτων, όπως στην Αττική. Για να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό» πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στις νέες συνθήκες και με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα αποτροπής της μετάδοσης του νέου  SARS-CoV-2».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments