Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Άρης: Στον “αέρα” η τηλεοπτική μετάδοση του ματς

Παναθηναϊκός – Άρης: Στον “αέρα” η τηλεοπτική μετάδοση του ματς
Παναθηναϊκός - Άρης: Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με την τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης.

Πριν από λίγο καιρό ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την δημιουργία του Παναθηναϊκός TV από τη στιγμή που το συμβόλαιο του με την NOVA ολοκληρώθηκε. Οι “πράσινοι επέλεξαν τότε να ακολουθήσουν το δρόμο που πήρε ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Ωστόσο παρά τη δημιουργία του δικού του καναλιού δεν σταμάτησε να μιλάει με το συνδρομητικό κανάλι. Η NOVA έχοντας στη “σύνθεση” της τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, δεν ήθελε να χάσει τον Παναθηναϊκό. Έτσι οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χέρια με την NOVA για επτά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σε λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός δίνει το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Ωστόσο φαντάζει σχεδόν απίθανο αυτό το ματς να προβληθεί από την NOVA. Μπορεί η συμφωνία να ισχύει κανονικά, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν ώστε να πέσουν οι υπογραφές στις συμβάσεις.

Οδεύει προς ΣΚΑΙ η μετάδοση

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το SDNA οι συμβάσεις για τα τηλεοπτικά της προσεχούς αγωνιστικής πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή (2/10) σε Super League και ΕΠΟ, και Παναθηναϊκός–NOVA δεν προλαβαίνουν την προθεσμία, τότε το σημαντικό παιχνίδι με τον Άρη θα μεταδοθεί, κατά πάσα πιθανότητα, από την συχνότητα του ΣΚΑΪ.  Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε στην περίπτωση που δεν επισπευτούν άμεσα οι εξελίξεις, κάτι που στην παρούσα φάση μοιάζει εξαιρετικά απίθανο να συμβεί. Ο αγώνας αυτή την στιγμή βρίσκεται στον «αέρα», όμως είναι σαφές πως δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταδοθεί από την NOVA.

Έτσι, η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου είναι να δοθεί το ματς στην ελεύθερη τηλεόραση, προκειμένου να το δει δωρεάν ο κόσμος και φυσικά σε αυτή την περίπτωση ο αγώνας θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΙ. Η επιλογή του Παναθηναϊκός TV θα αφαιρούσε τη δυνατότητα σε όλους τους τηλεθεατές να δουν τον αγώνα μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, και ειδικότερα από τη στιγμή που η συμφωνία με τη NOVA είναι οριστική, δεν θα μπορούσε να καλυφθεί το παιχνίδι με αναμετάδοση από την Cosmote TV.

Ο Παναθηναϊκός, φυσικά, θα έχει την πλήρη εμπορική εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του ματς με τον Άρη, κάτι που σημαίνει πως εφόσον τελικά μεταδοθεί το παιχνίδι από τον ΣΚΑΙ, θα επωφεληθεί των εσόδων από τις διαφημίσεις από ένα παιχνίδι με υψηλή τηλεθέαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments