Πολιτική

Αχτσιόγλου για προστασία 1ης κατοικίας: Η κυβέρνηση επιταχύνει τη φτωχοποίηση των πολιτών

Αχτσιόγλου για προστασία 1ης κατοικίας: Η κυβέρνηση επιταχύνει τη φτωχοποίηση των πολιτών
Aχτσιόγλου για προστασία 1ης κατοικίας: Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης «επιλέγει να άρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.

H Έφη Αχτσιόγλου στην εφημερίδα «Documento» δηλώνει ότι «η κυβέρνηση επιλέγει αυτή την περίοδο για να καταργήσει ευθέως την προστασία της πρώτης κατοικίας και να επιταχύνει τελικά τη φτωχοποίηση των πολιτών, για την οποία εξάλλου έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης εξαιτίας της ατελέσφορης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί κατά την πανδημία». Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει πως η κυβέρνηση «την ανάλγητη αυτή πολιτική της, που ως μόνη πυξίδα έχει την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των Τραπεζών, επενδύει με μια άνευ προηγουμένου εξαπατητική ρητορική περί δήθεν “δεύτερης ευκαιρίας”».

Σχολιάζει πως «η πλέον σκληρή, εκτός τόπου και χρόνου και μακριά από κάθε έννοια κοινωνικών αναγκών πολιτική που υλοποιεί αυτή η κυβέρνηση, είναι η πολιτική της για την πρώτη κατοικία, τις πτωχεύσεις και τους πλειστηριασμούς». Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εν μέσω μιας περιόδου βαθιάς οικονομικής κρίσης, μόλις στις απαρχές μιας νέας κοινωνικής κρίσης που παίρνει τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης», «επιλέγει να άρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και διά μέσου του νέου πτωχευτικού που εισηγείται, καθιστά ως πρώτη και κορυφαία προτεραιότητα τη ρευστοποίηση και την απώλεια της περιουσίας των πολιτών-δανειοληπτών έναντι οποιασδήποτε άλλης μέριμνας, οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού συμφέροντος».

Η Έφη Αχτσιόγλου σε προηγούμενες δηλώσεις της είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αφήνει στον αέρα την πρώτη κατοικία

Η πρώτη κατοικία βρίσκεται «στον αέρα» δηλώσε η τομεάρχης Οικονομικών του -Προοδευτική Συμμαχία, . Κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών  ότι ανακοίνωσε σήμερα την παράταση για έναν μήνα των αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», αλλά «κάνοντας ότι δεν βλέπει τον ελέφαντα στο δωμάτιο δεν ανέφερε λέξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Ο λόγος είναι απλώς και κυνικός: Διότι κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα», σημείωσε. Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι ο κ.  ανακοίνωσε πολλάκις με στόμφο αυτή την προστασία έως 31/12/2020, ουδέποτε νομοθέτησε κάποια σχετική ρύθμιση με αποτέλεσμα ήδη να πραγματοποιούνται κανονικά πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας». Τόνιζε δε ότι σχετική τροπολογία για οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απορρίφθηκε ασυζητητί από τη .

Η τομεάρχης ανέφερε ότι «το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» δεν συνιστά πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, παρά προσωρινή επιδότηση των πληγέντων από τον ». Σχολιάζει, τέλος, ότι «η διαφήμιση προγραμμάτων που δεν έχουν σχέση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και οι άνευ αντικειμένου στομφώδεις διακηρύξεις του κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να θολώσουν τα νερά της ωμής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες της χώρας, την ώρα που πλήττονται από την ακραία υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments