Ελλάδα

Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών βανδαλισμός: Το βεβήλωσαν με ναζιστικά συνθήματα

Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών βανδαλισμός: Το βεβήλωσαν με ναζιστικά συνθήματα
Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών βανδαλισμός: Άγνωστοι το βεβήλωσαν μέσα στη νύχτα. Έγραψαν ναζιστικά συνθήματα στα γερμανικά.

Άγνωστοι βεβήλωσαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών μέσα στη νύχτα. Έγραψαν στα γερμανικά «Δρόμο» και «Εβραίοι Δρόμο», ενώ στο τέλος της λέξης Raus έβαλαν τα αρχικά των SS άγνωστοι. Τα ναζιστικά συνθήματα στα γερμανικά, γράφτηκαν στους τοίχους δίπλα από την κύρια είσοδο του κοιμητηρίου.

Αυτή η αισχρή πράξη έρχεται λίγες ώρες πριν την απόφαση για τη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις 7 Οκτωβρίου. Μετά από 5,5 χρόνια την Τετάρτη στις 11πμ το δικαστήριο θα αποφασίσει για το μέλλον της οργάνωσης, της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής, και τα μάτια όλης της κοινωνίας είναι στραμμένα σε αυτή την ιστορική απόφαση.

Μια σειρά από φορείς, σωματεία, σύλλογοι, παίρνουν αποφάσεις υπέρ της καταδίκης της Χρυσής Αυγής και καλούν σε συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το Εφετείο την ημέρα της απόφασης. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας είναι από τους φορείς που υιοθέτησε με ευρύτατη πλειοψηφία ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής «θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταψήφισαν μόνο πέντε πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής, ενώ υπήρχε μία αποχή, του Β. Καπερνάρου.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.

Ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ, οργανώσεις και συλλογικότητες απευθύνουν κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση εκείνη την ημέρα έξω από το Εφετείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Μαζί τους και μια σειρά σωματεία και ομοσπονδίες, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ ΟΤΑ. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα υπάρχει απεργία για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments