Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Πέμπτη η ανακοίνωση των ποινών
Δίκη Χρυσής Αυγής: Διέκοψε τη συνεδρίασή του το δικαστήριο για να συνεχίσει αύριο Πέμπτη στις 12.30. Αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα για τις ποινές.

Γρήγορα προχώρησε την διαδικασία η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, καθώς μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι συνήγοροι υπεράσπισης πήραν τον λόγο για να ζητήσουν ελαφρυντικά για τους πελάτες τους. Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, η έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου και έγινε γνωστό ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτη 8/10. Τότε αναμένεται να πέσει η αυλαία της ιστορικής δίκης της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση των ποινών των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Πλέον και θα φανεί ποιοι από τους καταδικασθέντες θα περάσουν το κατώφλι της φυλακής.

Όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι έξι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινές από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια. Πάντως μία σημαντική παράμετρος που αφορά όσους κρίθηκαν ένοχοι είναι αν οι ποινές που θα τους επιβληθούν θα είναι εκτελεστέες ή θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Ωστόσο εάν δεν επιβληθούν ελαφρυντικά τότε η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε τα ίδια επιχειρήματα για να τις αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που αφορούν στον πρότερο «έντιμο» βίο και της μεγάλης διάρκειας της δίκης.

Με κομμένη την ανάσα περίμεναν μέσα και έξω από το δικαστήριο την απόφαση της δίκης

Με κομμένη την ανάσα περίμενε το ακροατήριο που βρισκόταν στην αίθουσα του Εφετείου, την απόφαση – σταθμό του δικαστηρίου για την κατηγορία της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με τη δικαστική συντάκτρια του Open TV Σοφία Φασουλάκη όταν η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, οι δύο εφέτες και οι αναπληρωτές δικαστές ανέβηκαν στην έδρα ο κόσμος και ο χρόνος «πάγωσαν» ενώ επικράτησε απόλυτη ησυχία.

Όταν η κυρία Λεπενιώτη άρχισε την ανάγνωση της απόφασης ξεκίνησε πρώτα με την υπόθεση της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, μιλώντας για τον Γιώργο Ρουπακιά και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με τη Σοφία Φασουλάκη η αγωνία έφτασε στο κατακόρυφο όταν ξεκίνησε η αναφορά για το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δηλώσεις της Μάγδας Φύσσα έξω από το Εφετείο

Η Μάγδα Φύσσα, αναφερόμενη στην ενοχή των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του γιου της υπογράμμισε: «Αυτό περιμέναμε αυτό ήταν το ζητούμενο, είναι μια ιστορική νίκη».

Παράλληλα, ευχήθηκε η αυριανή μέρα όπου συνεχίζεται η δίκη «να είναι σαν την σημερινή». Όπως ανέφερε, η απόφαση του δικαστηρίου αποτέλεσε σήμερα «νίκη της δημοκρατίας». Αυτή η νίκη οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια από την μία στον γιό της Παύλο που «άντεξε εκείνα τα τέσσερα λεπτά και υπέδειξε τους ενόχους» και από την άλλη στην πολιτική αγωγή που «όλον αυτόν τον καιρό αγωνίστηκε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments