Πολιτική

Παυλόπουλος για Χρυσή Αυγή: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη όρθωσε στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου»

Παυλόπουλος για Χρυσή Αυγή: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη όρθωσε στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου»
Παυλόπουλος για Χρυσή Αυγή: Το δικό του μήνυμα έστειλε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή της Χρυσής Αυγής.

Για ιστορική απόφαση κατά του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, μίλησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Το δικαστήριο απεφάνθη την ενοχή των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. 

Μετά την απόφαση αυτή ο κ. Παυλόπουλος σε δήλωσή του, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Με την ιστορική απόφασή της για το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», η Ελληνική Δικαιοσύνη, αιρόμενη στο ύψος των περιστάσεων, όρθωσε με την δίκαιη ετυμηγορία της στιβαρό τείχος υπεράσπισης του Ανθρώπου, της Δημοκρατίας μας και του Πολιτισμού μας».

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι «με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη»

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών: «Με τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επέρχεται η Νέμεση στην Ύβρη που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η Χρυσή Αυγή. Όπως ανέφερα στη συνοδευτική επιστολή μου, στις 19/9/2013, ως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προς την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, κατά τη διαβίβαση των 32 δικογραφιών με αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, από την οποία ξεκίνησε η δικαστική διερεύνηση που οδήγησε στη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, «η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του Κράτους Δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας». Η Χρυσή Αυγή, η οποία επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας μας, εισπράττει σήμερα την απάντηση από το Κράτος Δικαίου».

Σημειώνεται πως η απόφαση της ενοχής για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments