Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Τα έβαλε ξανά με τα Social Media

Ντόναλντ Τραμπ: Τα έβαλε ξανά με τα Social Media
Ντόναλντ Τραμπ: Για άλλη μια φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος τα έβαλε με το Facebook και το Twitter μετά το κατέβασμα ενός άρθρου για τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τη «φρικτή» κίνηση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook να προσπαθήσουν να αποκλείσουν τη διάδοση ενός αμφιλεγόμενου δημοσιεύματος όσον αφορά τη σχέση του Τζο Μπάιντεν, του Δημοκρατικού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου που έχει κατηγορηθεί για διαφθορά, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας είχε καταλάβει θέση ο γιος του Χάντερ Μπάιντεν.

«(Είναι) τόσο φρικτό το ότι το Twitter και το Facebook απέκρυψαν το άρθρο με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποτελούν το ‘όπλο η κάννη του οποίου καπνίζει’ για τον κοιμήση Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ στη New York Post», στηλίτευσε ο Τραμπ μέσω Twitter, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει «τίποτα χειρότερο από έναν διεφθαρμένο πολιτικό».

Οι δύο ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι αμφισβητούν την αυθεντικότητα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσίευσε η Νιου Γιορκ Ποστ και εγείρουν ερωτήματα για το πώς θα μπορούσαν να έχουν περιέλθει στην κατοχή της τέτοια μηνύματα, απέκρυψαν συνδέσμους υπερκειμένου προς το επίμαχο άρθρο της συντηρητικής, σκανδαλοθηρικής εφημερίδας.

Το Twitter έριξε fake λογαριασμούς Αφροαμερικανών που «υποστήριζαν» τον Τραμπ

Το Twitter μπλόκαρε πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς που υποτίθεται ότι ανήκαν σε Αφροαμερικανούς υποτίθεται υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και οι οποίοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες ακόλουθους μέσα σε λίγες ημέρες. “Οι ομάδες μας εργάζονται ασταμάτητα για να ερευνούν αυτή τη δραστηριότητα και θα λάβουν μέτρα βάσει των κανονισμών του Twitter, αν οι αναρτήσεις τους παραβιάζουν”, δήλωσε χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ντάρεν Λίνβιλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Clemson που ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση στα social media, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter κάποια tweets από τους λογαριασμούς αυτούς. “Ναι ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΑΜΠ! Δεν θα αρέσει στους αριστερούς αλλά δεν με νοιάζει!!”, είχε αναρτήσει κάποιος στις 17 Σεπτεμβρίου. Το tweet αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 like και είχε αναδημοσιευθεί περισσότερες από 6.000 φορές.

Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί “χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους αληθινές φωτογραφίες Αμερικανών, ενώ πολλοί είχαν δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους”, επεσήμανε ο Λίνβιλ. Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς αυτούς διότι παραπλανούσαν τους χρήστες για τις προθέσεις και την ταυτότητά τους και με αυτό τον τρόπο χειραγωγούσαν τη δημόσια συζήτηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments