Ελλάδα

Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Βρέθηκαν 11 ηλικιωμένοι κλειδωμένοι σε άθλιες συνθήκες

Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Βρέθηκαν 11 ηλικιωμένοι κλειδωμένοι σε άθλιες συνθήκες
Παράνομο γηροκομείο Σέρρες: Ένας φαρμακοποιός είδε μια γυναίκα να περιφέρεται με το νυχτικό της και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ένα παράνομο γηροκομείο εντοπίστηκε στις Σέρρες όπου βρίσκονταν 11 ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζούσαν μέσα σε άθλιες συνθήκες. Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία του Λιθοτόπου του Δήμου Ηράκλειας Σερρών, ειδικά με τις εικόνες των άτυχων ηλικιωμένων ανθρώπων. Πώς αποκαλύφθηκε το γηροκομείο που λειτουργούσε παράνομα;

Μία από τις τροφίμους εθεάθη να κυκλοφορεί στον Λιθότοπο με το νυχτικό της και φαινόταν σαν χαμένη. Ένας φαρμακοποιός την είδε, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της τραγικής αυτής ιστορίας. Η Αστυνομία ειδοποίησε τον Δήμο Ηράκλειας που έστειλε την κοινωνική λειτουργό, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελέα που έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Οι τρόφιμοι είναι σε κακή κατάσταση, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης τους ήταν άθλιες. Οι ηλικιωμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σερρών, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, ενώ ο εισαγγελέας διέταξε το άμεσο κλείσιμο του παράνομου χώρου. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ οι αστυνομικές Αρχές διερευνούν την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κτίριο εντοπίστηκε ένας άνδρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι τους φροντίζει και ισχυρίσθηκε ότι είναι μια προσπάθεια που θα αδειοδοτηθεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ηράκλειας, Γιώργος Κουτσάκης, είπε: «Πρόκειται για ένα οίκημα το οποίο προοριζόταν για ξενώνες αλλά διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν φιλοξενούμενοι 11 υπερήλικες, με προβλήματα κινητικά, νοητικά, κατάκοιτοι, δεν μπορούν να σηκωθούν και να αυτοεξυπηρετηθούν. Εμείς στοn δήμο δεν έχουμε ούτε μία αίτηση για αδειοδότηση γηροκομείου. Σαφώς υπάρχει ένα θέμα, υπάρχει ένα πρόβλημα και πρέπει να δούμε τι συμβαίνει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments