Ελλάδα

Αλλαγή στρατιωτικής θητείας: Ποιο το πλάνο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Αλλαγή στρατιωτικής θητείας: Ποιο το πλάνο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Αλλαγή στρατιωτικής θητείας: Αύξηση στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς ανακοίνωσε από τη Θάσο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προβλέπουν τα σχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Συγκεκριμένα, η θητεία στον Στρατό Ξηράς αναμένεται να αυξηθεί κατά τρεις μήνες φτάνοντας δηλαδή τους 12, έτσι όπως συμβαίνει στο Ναυτικό και την Αεροπορία. Την ανακοίνωση έκανε γνωστή ο ίδιος ο υπουργός εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η αύξηση αυτή θα γίνει το αμέσως χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σε δημοσιογράφους από τη Θάσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του στρατιωτικού προσωπικού στον Έβρο και τόνισε πως θα ενισχυθεί τόσο με τις προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και με την έλευση περισσότερων στρατευσίμων στο πλαίσιο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες.

Παράλληλα, τόνισε πως κανείς στον Έβρο δεν θα πρέπει να φοβάται.

«Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής. Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως την αύξηση της στρατιωτικής θητείας είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, ωστόσο δεν είχε απαντήσει κατά πόσο εξετάζεται η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες. «Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών. Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα είναι χρήσιμες στη ζωή τους μετά τον στρατό. Πιστεύω ότι εκεί μπορούμε να κάνουμε πολλά βήματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ψηφιακές δεξιότητες και πιστοποιημένες δεξιότητες ώστε «να μην αισθάνονται οι στρατεύσιμοι ότι είναι χαμένος χρόνος και παράλληλα να είναι χρήσιμοι στην πατρίδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments