Ελλάδα

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου Πάτρα: Tα έβαλαν με τους αστυνομικούς προκειμένου να παρελάσουν [pic+vid]

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου Πάτρα: Tα έβαλαν με τους αστυνομικούς προκειμένου να παρελάσουν [pic+vid]
Παρέλαση 28 Οκτωβρίου Πάτρα: Χωρίς μάσκες και με σημαίες στα χέρια, τα έβαλαν με τους αστυνομικούς που δεν τους άφηναν να παρελάσουν.

Πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και στην Πάτρα σημειώθηκε ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομικών καθώς μερικά άτομα θέλησαν να κάνουν παρέλαση ένεκα της 28ης Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο ενημέρωσης, ένταση προκλήθηκε μεταξύ πολιτών που πραγματοποιούσαν παρέλαση στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου και των αστυνομικών οι οποίοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αν και η παρέλαση τελικά συνεχίστηκε στην οδό Γούναρη. Αξίζει να αναφέρουμε πως ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η μηχανοκίνητη πορεία για την Εθνική Επέτειο, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού.

Η πορεία ξεκίνησε από την Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί σε άλλο σημείο, σενάριο το οποίο εγκαταλείφθηκε καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αντιεξουσιαστές. Μάλιστα, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν η πομπή έφτασε στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου μεταξύ των πολιτών και των αστυνομικών οι οποίοι προσπάθησαν να τους σταματήσουν.

Οι πολίτες χωρίς μάσκες και με σημαίες στα χέρια, τα έβαλαν με τους αστυνομικούς, που δεν τους άφηναν να κάνουν παρέλαση, λόγω της φετινής απαγόρευσης. Η παρέλαση τελικά συνεχίστηκε στην οδό Γούναρη, υπό την συνεχή εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 13:00.

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην πλατεία του Συντάγματος βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (28 Οκτωβρίου) πολίτες, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες θέλοντας να κάνουν παρέλαση προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του «ΟΧΙ». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επρόκειτο για μια μικρή ομάδα οι οποίοι αρνούνταν και να φορέσουν τη μάσκα τους αλλά η αστυνομία παρενέβη για να τους διαλύσει και όταν αυτοί αρνήθηκαν, προχώρησε σε προσαγωγές.

Παράλληλα, εθνικιστές προσπάθησαν να παρελάσουν στη συμπρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Είναι γνωστό ότι οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου έχουν ματαιωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, αν και κάποιοι φάνηκε ότι θέλησαν να αγνοήσουν την απόφαση. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων που δεν υπάκουσαν στις οδηγίες και επέμειναν να παρελάσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments