Πολιτική

Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα – Ποια η ατζέντα του

Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα – Ποια η ατζέντα του
Υπουργικό συμβούλιο: Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο. Πολλά τα θέματα που θα συζητηθούν.

Σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 11:00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριακού Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν:

  • Παρουσίαση από τους υπουργούς, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση των βασικών αξόνων του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων της αγοράς εργασίας».
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα.
  • Παρουσίαση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες ρυθμίσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια του νομοσχεδίου «Κύρωση του από 21.1.2020 Μνημονίου Συνεργασίας για τη δωρεά μεταξύ της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και του Ελληνικού Δημοσίου για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες».
  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη της πορείας προετοιμασίας και βασικών παραμέτρων του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την επιλογή μέλους της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων προτεινόμενου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής.

“Παρών” στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον κορωνοϊό.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στον ευρωπαϊκό χώρο έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού υγειονομικού προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έχουν το απόγευμα την τηλεδιάσκεψη με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την πανδημία.

Χθες, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, σε ομιλία της επανέλαβε ότι η ΕΕ θα διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά 15-22 εκατομμυρίων rapid tests αντιγόνου που θα καλύψουν τις «άμεσες ανάγκες» των κρατών – μελών της Ένωσης. Οι πόροι θα προέλθουν από το Εργαλείο Εκτάκτου Ανάγκης (ESI), που έχει χρησιμοποιηθεί και για τις συμβάσεις προαγοράς υποψήφιων εμβολίων για την covid-19.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή αλλά μπορούμε να επιβραδύνουμε την διασπορά του ιού εάν όλοι αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Μάθαμε από το 1ο κύμα της πανδημία. Tα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά. Πολλά εξαρτώνται από την ατομική μας ευθύνη και τη συνεργασία το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια θα περάσουμε από πολλά στάδια πριν δούμε φως στην άκρη του τούνελ» είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments