Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρεις ασθενείς κατέληξαν – Στους 618 οι νεκροί

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρεις ασθενείς κατέληξαν – Στους 618 οι νεκροί
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από τον ιό. Πλέον οι νεκροί στη χώρα μας ανήλθαν στους 618.

Ακόμη τρία άτομα που είχαν νοσήσει με κορωνοϊό κατέληξαν στη χώρα μας. Πρόκειται για μία 55χρονη, έναν 65χρονο και έναν 66χρονο.

Ειδικότερα, η 55χρονη, με καταγωγή από την Αγγλία, κατέληξε στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Είχε υποκείμενο νόσημα και είχε εισαχθεί με θετικό τεστ στις 22 Οκτωβρίου. Ο 65χρονος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, ο 66χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταφερθεί από την Κοζάνη στις 19 Οκτωβρίου. Έπασχε και αυτός από υποκείμενα νοσήματα.

Θυμίζουμε ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.211 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 35 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 35.510.”Ανακοινώνουμε 1.211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35.510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 4.043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 12.843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ”.

Εφιαλτική εκτίμηση του Γώγου για 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο:

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, , σε πρόσφατες δηλώσεις του, εκτίμησε πως μέχρι το Σαββατοκύριακο υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε “έκρηξη” κρουσμάτων από τον . Ο γνωστός καθηγητής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη. «Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μάς δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», σημείωσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, ο κος Γώγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο την ώρα που μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η , όπου η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καλή. Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν το σύστημα υγείας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο αναφοράς σχετικά με τον κορωνοϊό για τη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments