Πολιτική

Σταϊκούρας κορωνοϊός: Με τον υπουργό Οικονομικών η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σταϊκούρας κορωνοϊός: Με τον υπουργό Οικονομικών η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ
Σταϊκούρας κορωνοϊός: Ο υπουργός θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Με ένα επιπλέον πρόσωπο θα πραγματοποιηθεί η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι πολίτες το απόγευμα δίπλα στον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα δουν και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας θα δώσει το “παρών” στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει νέα μέτρα και περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που έχει επιφέρει επιβολή τοπικών lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη, , Καστοριά και . Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σχέδιο δράσης τεσσάρων εβδομάδων για την αναχαίτιση του δεύτερου επιδημικού κύματος. Μεταξύ άλλων αναμένεται να γνωστοποιήσει τη χρήση της μάσκας παντού, τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας σε εστιατόρια και καφέ και την υποχρεωτική τηλεργασία. Αναλυτικά τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 05:00 το πρωί.
  • Χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, με το ποσοστό να παραμένει στο 40%.

Συνολικά 616 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα μας από τη νόσο COVID-19.

Θυμίζουμε ότι χτες ο  ανακοίνωσε 1.211 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 35 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 35.510.»Ανακοινώνουμε 1.211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35.510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

  • 4.043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 12.843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments