Αθλητισμός

Βαλμπουενά Ολυμπιακός: Αυτό είναι το πλάνο για την αξιοποίηση του Γάλλου σταρ

Βαλμπουενά Ολυμπιακός: Αυτό είναι το πλάνο για την αξιοποίηση του Γάλλου σταρ
Βαλμπουενά Ολυμπιακός: Ο Γάλλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει φορέσει τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο και η ομάδα του Πειραιά θέλει να αξιοποιήσει την παρουσία του και μετά που θα κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά αποτελεί παίκτη διαφήμιση για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι έχουν να λένε τα καλύτερα για το πώς προπονείται, για την όρεξη που δείχνει εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και για τη «δίψα» του για νίκες, όπως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που μάζεψε όλη την ομάδα για να βγάλει αναμνηστική φωτογραφία.

Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός συζητάει ήδη το πλάνο για τον Γάλλο σταρ, αναφορικά με νέο συμβόλαιο, αλλά και αξιοποίησης του, αν ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Όπως αποκαλύπτει το Sportime στην έντυπη έκδοση του Σαββάτου (31/10):

«Τον Σεπτέμβριο έκλεισε το 36ο έτος της ηλικίας του και συνεχίζει ακάθεκτος. Ο Ματιέ Βαλμπουενά θυμίζει τον ποδοσφαιρικό εαυτό που είχε πριν από δέκα χρόνια. Ο Ολυμπιακός τον βοήθησε να ξανανιώσει. Βρήκε μια νέα ποδοσφαιρική Ιθάκη. Για τον Γάλλο σταρ θυμίζουν όλα Μαρσέιγ. Τα νότια προάστια όπου διαμένει, η καθημερινότητα, η κουλτούρα της Ελλάδας και ο Ολυμπιακός.

Είναι όλα ιδανικά για τον Βαλμπουενά και τον βοήθησαν να βγάλει ότι ξέρει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι βέβαια και η αξιοποίηση του από τον Πέδρο Μαρτίνς. Που τον έχει έτσι τοποθετημένο, τακτικά, που να μπορεί να κάνει την δουλειά του, έχοντας και βοήθειες.

Ο Βαλμπουενά ακολουθώντας κατά γράμμα την προπόνηση που πρέπει να κάνει, έχοντας μερικές μέρες και έξτρα πρόγραμμα, καταφέρνει να δείχνει έναν ποδοσφαιριστή, που δεν φαίνεται πως έχει κλείσει τα 36 χρόνια ζωής. Γιατί ο ρόλος του στο γήπεδο είναι απαιτητικός και τα καταφέρνει μια χαρά, με τρεξίματα ακόμα και στο 90’.

Η εικόνα του και το παράδειγμα που δίνει στους υπόλοιπους, έχουν κάνει τον Ολυμπιακό να σκέφτεται σοβαρά να του προσφέρει συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν. Σίγουρα είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο. Αλλά η ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι. Και δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί με την έλευση του νέου έτους. Παράλληλα οι Πειραιώτες θέλουν να τον αξιοποιήσουν, ακόμα και αν αποφασίσει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Η λάμψη του είναι τέτοια που στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να την χάσουν. Μπορεί να γίνει ένας ακόμα «σημαιοφόρος» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Να τον εκπροσωπεί σε διάφορα φόρουμ, όπως έκανε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ακόμα και να έχει πιο ενεργό ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο ίδιος δείχνει να είναι θετικός στο να μείνει στην Ελλάδα. Και να αφήσει την αγαπημένη του Μασσαλία, αν κι εκεί, έχει δηλώσει πως θέλει να γυρίσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments