Πολιτική

Χαρδαλιάς σήμερα: «Το δεύτερο κύμα πανδημίας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς – Τηρήστε τα μέτρα»

Χαρδαλιάς σήμερα: «Το δεύτερο κύμα πανδημίας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς – Τηρήστε τα μέτρα»
Χαρδαλιάς σήμερα: Στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στις 46 περιφέρειες που βρίσκονται από σήμερα στο πρώτο επίπεδο και τις 26 που βρίσκονται στο επίπεδο 2, το κόκκινο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό,  έκανε λόγο αρχικά για τις 46 περιφέρειες που βρίσκονται από σήμερα στο πρώτο επίπεδο και τις 26 που βρίσκονται στο επίπεδο 2, το κόκκινο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις Περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Σερρών που βρίσκονται πια στο γκρι επίπεδο, αυτό του lockdown.

Ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας με τις εξής εξαιρέσεις:

  •  Από και προς την εργασία, με βεβαίωση από τον εργοδότη.
  • Για την μετακίνηση των μαθητών με βεβαίωση του διευθυντηή.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με SMS στο 130333 με τους εξής κωδικούς:

1) Μετακίνηση για λόγους Υγείας (σ.σ. γιατρό, φαρμακείο κλπ)

2) Για κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης

3) Για δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά.

4) Για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για μεταφορά σε συγγενείς πρώτου βαθμού αν υπάρχει ανάγκη και για μεταφορά μαθητών.

5) Για μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους του νόμου ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων

6) Για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ή κίνηση με κατοικίδιο έως και 2 άτομα. Αλλά και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων.

Από τις 21:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός από λόγους εργασίας, υγείας, ή κατοικίδιο πάντα με βεβαίωση ή SMS.

Αναστέλλονται οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό και δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τι είπε για τα σχολεία

Αναφορικά με τα σχολεία, ο υφυπουργός είπε πως «τα σχολειά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Έχουμε δει πως δεν υπάρχει μεγάλη ενδοσχολική διασπορά. Το πρόβλημα δεν ήταν τα σχολεία μας. Οι ειδικοί αποφάσισαν πως στα λύκεια σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά (Θεσσαλονίκη, Σέρρες) είναι επικίνδυνο να μπει ο ιός και σχολεία, για αυτό και αποφασίστηκε η τηλεκπαίδευση».

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινήσεις για το τι θα ισχύσει στις αθλητικές διοργανώσεις στις δύο παραπάνω Περιφέρειες.

Τι ισχύει σε TAXI και IX

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως στα Τaxi και τα ΙΧ δεν ισχύουν οι κανόνες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Για παράδειγμα, στα ΙΧ επιτρέπεται ακόμη ένα άτομο, εάν πρόκειται για θέμα υγείας. Ένα άτομο δηλαδή μπορεί να έχει και συνοδό. Αντίστοιχα, οι δύο γονείς μπορούν να συνοδέψουν το παιδί τους. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ακόμη, είπε πως καταστήματα με οπτικά και ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να εξυπηρετήσουν μόνο κατόπιν ραντεβού.

Δείτε όλη την ενημέρωση:

Δραματικό ρεκόρ με 2166 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments