Διεθνή

Αμερικάνικες εκλογές Live: Η μάχη Τραμπ – Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο

Αμερικάνικες εκλογές Live: Η μάχη Τραμπ – Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο
Αμερικάνικες εκλογές Live: Το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν έχει κριθεί στις ΗΠΑ, αλλά η κατάσταση είναι στην «κόψη του ξυραφιού» καθώς ο Τραμπ αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Το εκλογικό θρίλερ στις ΗΠΑ συνεχίζεται. Ελάτε μαζί να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της μάχης Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν με άρθρα, ενημέρωση από τι δημοσιεύεται στα social media, τι μεταδίδουν οι Έλληνες απεσταλμένοι ή ανταποκριτές στις ΗΠΑ, καθώς και τα ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Αμερικάνικες εκλογές Live: Η μάχη Τραμπ – Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο

21:20

Το CNN δίνει οριστικά το Μίσιγκαν στον Τζο Μπάιντεν.

21:11

Δείτε Live το μήνυμα Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σημείωσε ότι δεν βγήκε να δηλώσει ότι κέρδισε, αλλά ότι όλα δείχνουν ότι είναι πολύ κοντά στο να το κάνει. Μίλησε για τις κρίσιμες πολιτείες που κέρδισε, όπως το Γουισκόνσιν και πόσο καλά πάει η καταμέτρηση σε άλλες κομβικές πολιτείες. Μάλιστα, μίλησε για το ρεκόρ ψήφων που συγκέντρωσε για πρόεδρος. Δεν έκανε κάποια επίθεση στον Τραμπ, ενώ τόνισε ότι θα κυβερνήσει όχι ως Δημοκρατικός, αλλά ως πρόεδρος όλων των Αμερικανών.

20:44

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν συνεχίζει να αναρτά ότι πρέπει να καταμετρηθεί κάθε ψήφος.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας, η εικόνα για τους εκλέκτορες είναι η εξής: Μπάιντεν 248 – Τραμπ 214. Να θυμίσουμε ότι χρειάζονται 270 εκλέκτορες για την εκλογή προέδρου. Επίσης, σε λίγη ώρα αναμένεται μήνυμα από τον Μπάιντεν προς τον αμερικάνικο λαό.

Τέλος, με βάση τα αποτελέσματα μέχρι τώρα αν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών κρατήσει το προβάδισμα σε Μίσιγκαν (16 εκλέκτορες) και Νεβάδα (6 εκλέκτορες) φτάνει στον πολυπόθητο αριθμό 270 και δεν χρειάζεται να περιμένει το αποτέλεσμα άλλων πολιτειών.

20:13

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να αναρτά tweets για τις εκλογές. Αυτή τη φορά έγραψε για την Πενσιλβάνια όπου γράφει ότι κερδίζει με διαφορά αλλά ανακοινώθηκε ότι απομένουν εκατομμύρια ψήφοι να μετρηθούν. Προφανώς, λόγω της επιστολικής ψήφου για την οποία διαμαρτύρεται συνεχώς.

18:51

Παρόλο που τα αποτελέσματα στο Γουισκόνσιν δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει να γίνει επανακαταμέτρηση στην πολιτεία. «Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Γουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να διευκρινήσει κάτι παραπάνω. Πρόσθεσε ότι με εντολή Τραμο, θα προχωρήσουν στο συγκεκριμένο αίτημα αμέσως.

Να σημειώσουμε ότι το τελικό και επίσημο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το βράδυ της Τετάρτης αφού πρώτα γίνει τριπλή επαλήθευση.

18:33

Το επιτελείο του Μπάιντεν εκτιμά ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα βγει νικητής από το εκλογικό θρίλερ.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, ο Τζο Μπάιντεν:

  • Θα έχει περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο στην Ιστορία
  • Θα έχει ποσοστό της λαϊκής ψήφου πάνω από 50%
  • Θα σημειώσει ανατροπή σε τρεις τουλάχιστον Πολιτείες από το 2016
  • Θα έχει ένα υψηλότερο ποσοστό στο Ουισκόνσιν, την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν, από αυτό που είχε ο Τραμπ το 2016
  • Θα κερδίσει. Έχετε πίστη».

Δείτε την ανάρτηση στο Instagram

17:43

Ο Μπάιντεν κέρδισε στο Γουισκόνσιν

 

17:02

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε νέα ανάρτηση. «Βρίσκουν ψήφους του Μπάιντεν παντού – στην Πενσιλβάνια, στο Ουισκόνσιν, στο Μίσιγκαν. Πολύ άσχημα για τη χώρα».

16:49

Νίκη του Μπάιντεν στο Γουισκόνσιν! Με βάση όσα αναφέρει στο NBC ο υπεύθυνος της εκλογικής διαδικασίας, ο Δημοκρατικός υποψήφιος κερδίζει έτσι άλλους 10 εκλέκτορες. Όλες οι ψήφοι έχουν μετρηθεί, αναφέρει, και ο Μπάιντεν έχει κερδίσει με 20,697 ψήφους διαφορά.

16:21

Σύμφωνα με ό, τι μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί στον αμερικάνικο λαό απόψε. Συνεχίζει να δηλώνει ότι θα καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι.

16:12

Νέο συνωμοσιολογικό tweet από τον Τραμπ – Δεν δέχεται το αποτέλεσμα

 

16:10

Ανατροπή στο Μίσιγκαν – Προηγείται πλέον ο Μπάιντεν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments