Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ Μπάιντεν: «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο»

Εκλογές ΗΠΑ Μπάιντεν: «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο»
Εκλογές ΗΠΑ Μπάιντεν: Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σε σύντομη ομιλία του, εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Συνεχίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες η μάχη ανάμεσα σε Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Αμερικής. Τα βλέμματα αυτήν την ώρα είναι στραμμένα στην πολιτεία του Τέξας, η οποία δίνει στον νικητή 38 εκλέκτορες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο νυν Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος έχει λάβει προβάδισμα, ωστόσο η νίκη του δεν έχει ακόμη «κλειδώσει».

Όπως φαίνεται, όμως, η Πολιτεία θα βαφτεί κόκκινη και ο Τραμπ θα μειώσει ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» με τον αντίπαλό του. Οι δύο υποψήφιοι κονταροχτυπιούνται και για τους 18 εκλέκτορες του Οχάιο, με τον Τραμπ, όμως, να φαίνεται ότι θα τους πάρει κι αυτούς. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, ο Τζο Μπάιντεν έχει καταφέρει να κερδίσει 223 εκλέκτορες, έναντι των 118 του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το Ντέλαγουερ, όπου παρακολουθεί τη διαδικασία, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προχώρησε σε μία σύντομη δήλωση:

«Θέλω να σας πω απόψε ότι είμαστε καθοδόν προς τη νίκη των εκλογών. Αισθανόμαστε πολύ καλά για το πού βρισκόμαστε. Έχουμε ήδη κερδίσει την Αριζόνα, είναι σπουδαίο επίτευγμα. Έχουμε θετικό τηλεφώνημα από τη Μινεσότα και πάμε καλά στη Τζόρτζια. Αισθανόμαστε καλά για Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν. Χρειάζεται χρόνο για την Πενσιλβάνια, που θα την κερδίσουμε» είπε ο Τζο Μπάιντεν και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και την ομάδα του που δούλεψε όλο αυτό το διάστημα.

Απάντησε μέσω Twitter  Τραμπ:

O Ντόναλντ Τραμπ απάντησε την ίδια ώρα με ανάρτηση στο Twitter, λέγοντας ότι θα προβεί σε δηλώσεις απόψε και έκανε λόγο για «μια μεγάλη νίκη». Λίγο μετά, σε νεότερη ανάρτησή του ανέφερε: «Είμαστε στα πάνω μας, αλλά προσπαθούν να μας κλέψουν. Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν μπορεί κανείς να ψηφίσει αφού κλείσουν οι κάλπες». Ωστόσο, το Twitter έχει «χτυπήσει» την ανάρτηση του Τραμπ με ένδειξη για παραπλανητική πληροφορία καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι καταμετρώνται επιστολικές ψήφοι μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments