Ελλάδα

Χαμός στο twitter με την επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα

Χαμός στο twitter με την επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα
Επίθεση Πολάκη σε Τσιόδρα: «Φωτιά» πήραν τα social media μετά τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων.

Κινητικότητα παρατηρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου στο Twitter μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης στον Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας στη Βουλή. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες». Μάλιστα, τους κατηγόρησε ότι λειτουργούν ως όργανα «πολιτικής προπαγάνδας» και ότι αλλάζουν τις επιστημονικές τους απόψεις για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό σχέδιο εις βάρος της υγείας των πολιτών.

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόδρα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;» είπε ο κ. Πολάκης για να συνεχίσει «η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις», είπε από το βήμα της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Επίσης σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός με τον κ. Τσιόδρα ανέφερε: «Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές αρλούμπες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».

Για την τοποθέτηση αυτή το twitter θυμήθηκε τα επικίνδυνα fake news του κ. Πολάκη και που συνιστούσε στους πολίτες να κάνουν γαργάρες με γνωστό στοματικό διάλυμα ως μέτρο προστασίας από τον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments