Πολιτική

Εκτελεστική Γραμματεία ΝΔ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκτελεστική Γραμματεία ΝΔ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Εκτελεστική Γραμματεία ΝΔ: Ξεκινά η συνεδρίαση στις 11:00 και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 11:00, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο διάγγελμα για το δεύτερο lockdown

«Επιλέγω για ακόμα μία φορά να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τα μέτρα που βάζουν εκ νέου από το πρωί του Σαββάτου σε ένα «οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων» ολόκληρη τη χώρα «το οποίο θα κρατήσει για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους σε αυτή τη νέα μεγάλη προσπάθεια, την οποία καλούμαστε να κάνουμε».

Υπάρχει η ανάγκη τα επιστημονικά δεδομένα να μην αποτελούν αντικείμενο αντιπαράθεσης και να κρίνονται μόνο οι πολιτικές αποφάσεις για τις οποίες έχει την ευθύνη η κυβέρνηση. Καθησύχασε όμως και τις ανησυχίες για τις οικονομικές συνέπειες επισημαίνοντας πως υπάρχουν 37 δισεκατομμύρια σε ταμειακά διαθέσιμα για τη στήριξη των πιο αδύναμων που θα πληγούν περισσότερο από την επιβολή των νέων μέτρων.

Να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Επέλεξα σήμερα έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και είμαι εδώ μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για να καταδείξω με αυτόν τον τρόπο ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις μας είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη στενοχώρια γιατί αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτά τα έκτακτα μέτρα».

Και συνέχισε: «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που θα εξαγγείλουμε σήμερα. Θα προσπαθήσω και εγώ και ο κύριος καθηγητής να δώσουμε όσο πιο πειστικές απαντήσεις μπορούμε στα ερωτήματα τα οποία θα μας τεθούν στη συνέχεια και τα οποία ελπίζω να αντικατοπτρίζουν και τα ερωτήματα τα οποία έχετε εσείς. Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην άποψή του, τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά και αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεων αυτών αλλά τα επιστημονικά δεδομένα πάνω στα οποία στηρίζονται οι αποφάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments