Ελλάδα

Αποκλειστικό – Συνελήφθη γνωστός καθηγητής Ιατρικής για φακελάκι σε εποχή κορωνοϊού

Αποκλειστικό – Συνελήφθη γνωστός καθηγητής Ιατρικής για φακελάκι σε εποχή κορωνοϊού
Πώς οι "Αδιάφθοροι" συνέλαβαν τον γιατρό - "φακελάκια".

Στα χέρια των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε ο καθηγητής καρδιολογίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι ζήτησε «φακελάκι» 5.000 ευρώ από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει.

Ο γιατρός «φακελάκιας», τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του pagenews, κατηγορείται ότι παρέβλεψε τον όρκο του Ιπποκράτη και μάλιστα σε μια περίοδο που οι συνάδελφοί του δίνουν μάχη στα νοσοκομεία για να σώσουν ασθενείς με κορωνοϊό. Η πανδημία θεωρήθηκε ως η κατάλληλη στιγμή για να αυξήσει παρανόμως τα έσοδά του, αφού το «φακελάκι» θα λειτουργούσε και σαν «γρηγορόσημο», καθώς τα χειρουργεία έχουν ανασταλεί εκτός των επειγόντων περιστατικών.

«Οικονομικά πώς είστε;»

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο γιος του ασθενή, κάτοικος Κατερίνης, προσήλθε στις Εσωτερικές Υποθέσεις και κατήγγειλε, ότι καθηγητής καρδιολογίας που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, τού ζήτησε το ποσό των 5.000 ευρώ για να χειρουργήσει τον πατέρα του. Ο γιος του ασθενή ζήτησε τη γνώμη αρκετών γιατρών και όλοι του είπαν ότι το χειρουργείο είχε υψηλό κίνδυνο.

Μέχρι που απευθύνθηκε στον γνωστό καθηγητή καρδιολογίας. Εκείνος του ζήτησε να βρεθούν, όχι στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, αλλά στο ιδιωτικό του ιατρείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πλήρωσε επίσκεψη 100 ευρώ. «Ο πατέρας σου χρήζει άμεσης αγγειοπλαστικής επέμβασης. Μπορώ να την κάνω και την επόμενη ημέρα θα επιστρέψει στο σπίτι του», φέρεται να είπε ο γιατρός στον γιο του ασθενή. Για να συμπληρώσει: «Οικονομικά πώς είστε;». Η ερώτηση αυτή παραξένεψε τον άνδρα, ο οποίος ζούσε χρόνια στη Σουηδία και επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα για να σταθεί στο πλευρό του πατέρα του. Αμέσως μετά κατάλαβε, γιατί ο γιατρός του έκανε αυτή την ερώτηση. «Θέλω 5.000 ευρώ για να τον χειρουργήσω» είπε ο γιατρός, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Σύλληψη επ’ αυτοφώρω

Ο άνδρας απελπισμένος έβαλε σε αγγελία το αυτοκίνητό του να πουληθεί, ενώ άρχισε να ψάχνει για δανεικά χρήματα από συγγενείς και φίλους. Δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό, με αποτέλεσμα το προγραμματισμένο χειρουργείο να αναβληθεί, όπως λέει. Και τότε στράφηκε στους «Αδιάφθορους». Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να καλέσει το γιατρό και να του πει ότι βρήκε το ποσό. Αφού ο άνδρας έκλεισε νέο ραντεβού με τον καθηγητή καρδιολογίας, οι αστυνομικού του έδωσαν 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Την περασμένη Πέμπτη ο γιος του ασθενή επισκέφθηκε τον καθηγητή καρδιολογίας και πάλι στο ιδιωτικό του ιατρείο του, όπου του παρέδωσε τις 5.000 ευρώ, τις οποίες είχε βάλει μέσα σε μια σελίδα περιοδικού. Ο γιατρός πήρε τα χρήματα και του περιέγραψε πώς θα γινόταν η επέμβαση. Την επόμενη ημέρα το πρωί ο άνδρας θα πήγαινε με τον πατέρα του στα επείγοντα του νοσοκομείου και θα επικαλούνταν πόνο στο στήθος. «Μην πεις ότι ο πατέρας σου έχει δύσπνοια και τον βάλουν σε κλινική covid», φέρεται να του είπε σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα.

Τότε θα επέμβαινε ο γιατρός και θα έλεγε πως ο ασθενής χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Όταν ο γιος του καρδιοπαθή αποχώρησε από το ιατρείο, εισέβαλλαν οι «Αδιάφθοροι» και έβαλαν χειροπέδες στον γιατρό. Στο γραφείο του βρέθηκαν οι 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Επικαλέστηκε το δικαίωμα της «σιωπής»

Ο συλληφθείς καθηγητής καρδιολογίας έκανε χρήση του δικαιώματος της «σιωπής», προκειμένου να απολογηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Στις Εσωτερικές Υποθέσεις κλήθηκε για κατάθεση άλλος γιατρός του νοσοκομείου για να εξεταστεί ως μάρτυρας. Όπως είπε, πριν από δύο χρόνια δέχθηκε τηλεφωνική κλήση με απόκρυψη, στην οποία άγνωστο άτομο του είπε, ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής καρδιολογίας είχε ζητήσει χρήματα για να κάνει αγγειοπλαστική επέμβαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments