Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Διευκρινίσεις στην Βουλή αναφορικά με τις δηλώσεις για τον τουρισμό και τον κορωνοϊό

Άδωνις Γεωργιάδης: Διευκρινίσεις στην Βουλή αναφορικά με τις δηλώσεις για τον τουρισμό και τον κορωνοϊό
Άδωνις Γεωργιάδης: Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, ο ίδιος προχώρησε σε διευκρινίσεις για το νόημα των όσων είπε.

Μετά την πολιτική κόντρα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την σχέση του ανοίγματος στον τουρισμό και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, ο ίδιος έδωσε διευκρινίσεις από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την διασπορά σήμερα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης είπε, «ο ιός κινήθηκε το 2020 με διαφορετικούς ταχύτητες και διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι αναμέναμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο». «Η δήλωσή μου, θα ήταν αυτοκριτική εάν αφορούσε στην στάση της κυβέρνησης και όχι στη φύση του covid19, που μέχρι και σήμερα ερευνάται παγκοσμίως και τόσο η επιστήμη, όσο και η πολιτική ηγεσία κάθε χώρας τον διαχειρίζεται, ενώ τον ερευνά παράλληλα», συμπλήρωσε ο Ά. Γεωργιάδης με μήνυμά του στο Twitter.

«Όταν ο Αλέξης Χαρίτσης χρησιμοποίησε την παραποίηση της δηλώσεως μου του τα εξήγησα και η υπόθεση έκλεισε. Δεν συνδέεται ο Τουρισμός με την έξαρση της πανδημίας», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφέρει: «Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αναμέναμε».

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας από την κυβέρνηση. «Η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας» τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments