Πολιτική

Κικίλιας Θεσσαλονίκη: Στην πόλη σήμερα ο υπουργός Υγείας για σύσκεψη

Κικίλιας Θεσσαλονίκη: Στην πόλη σήμερα ο υπουργός Υγείας για σύσκεψη
Κικίλιας Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Υγείας, μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, θα μεταβεί σήμερα, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος έχει συγκαλέσει σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30.

Εν τω μεταξύ, δύσκολα είναι τα πράγματα με τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπου η θετικότητα στον ιό αγγίζει το 32%, σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Στα στοιχεία έκανε ειδική μνεία ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση της Τρίτης, λέγοντας πως «ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δεν προσέξαμε».

«Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά. Αυτό εξηγεί και το lockdown, όμως πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πως επεκτάθηκε η νόσος», συνέχισε ο κ. Κικίλιας. Η θετικότητα προκύπτει από το ποσοστό θετικών τεστ κορωνοϊού επί του συνόλου των διεξαχθέντων ελέγχων για τον ιό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν 1 στους 3, από όσους εξετάστηκαν, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης, πως στη συμπρωτεύουσα αναπτύχθηκαν 43 κλίνες ΜΕΘ στις αρχές της πανδημίας, ενώ ακολούθησε η ανάπτυξη ακόμη 75 κλινών μέσα στο καλοκαίρι. «Κάποιοι έσπευσαν να διακινήσουν αφόρητα ντροπιαστικά fake news», είπε αναφερόμενος στις πληροφορίες που ήθελαν νοσοκομεία στη συμπρωτεύουσα να επιλέγουν ποιοι ασθενείς θα μπουν σε ΜΕΘ και ποιοι όχι.

Ακόμη μίλησε για το ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το οποίο μπαίνουν στη μάχη 50 νέες κλίνες ειδικών μονάδων που μετατρέπονται σε Covid-19.

Όπως υπογράμμισε, στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε πλέον 233 ΜΕΘ Covid. Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις των δειγμάτων της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και των προηγούμενων, η συγκέντρωση του γονιδιώματος του ιού στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, σε αντίθεση με τα μειούμενα νούμερα των κρουσμάτων, που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments