Τεχνολογία

Amazon Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διώκει την εταιρεία για κατάχρηση δεδομένων

Amazon Ευρώπη: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διώκει την εταιρεία για κατάχρηση δεδομένων
Amazon Ευρώπη: Η γνωστή εταιρεία κατηγορείται για κατάχρηση της θέσης της μέσω της πλατφόρμας της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διώκει την Amazon για κατάχρηση δεδομένων σε τρίτες εταιρείες μέσω της πλατφόρμας της καθώς υποστηρίζεται πως αντέγραψε προϊόντα για να πλήξει τον ανταγωνισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Επιτροπή υπό την επικεφαλής ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, κατηγορεί τη μεγαλύτερη στον κόσμο από άποψη του κύκλου εργασιών ως προς την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύο, εταιρεία για κατάχρηση της θέσης της μέσω της πλατφόρμας της γιατί θεωρεί πως έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να τη διώξει νομικά.

«Διαφωνούμε με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε πως θα έχει μία ακριβή κατανόηση των γεγονότων. Η Amazon αποτελεί λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας αγοράς λιανικής και υπάρχουν μεγαλύτεροι πωλητές σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις μικρές επιχειρήσεις περισσότερο από εμάς και κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από την Amazon για να τις στηρίξει τις τελευταίες δύο δεκαετίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Amazon.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τον ξένο Τύπο, την κατηγορεί ανοιχτά πως έκανε κατάχρηση των δεδομένων της πλατφόρμας της για να αντιγράψει τα πετυχημένα προϊόντα και να τα προσφέρει σε χαμηλότερες τιμές από αυτές των ανεξάρτητων επιχειρήσεων, κυρίως σε Γαλλία και Γερμανία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά μιας και είναι κάτι για το οποίο η Amazon έχει κατηγορηθεί πολλάκις στο παρελθόν, όντας μία πλατφόρμα διπλής φύσης όπου πουλά και δικά της προϊόντα, αλλά επιτρέπει και σε τρίτους να πουλούν δικά τους.

Αυτό δηλαδή για το οποίο κατηγορείται είναι πως όταν μια επιχείρηση δημιουργήσει ένα δημοφιλές προϊόν, η Amazon τσεκάρει τα δεδομένα πωλήσεων στο σύστημά της. Και στη συνέχεια, συχνά δημιουργεί μία αντιγραφή του προϊόντος σε χαμηλότερη τιμή για να επωφεληθεί των πωλήσεων. Αυτά τα ιδιωτικά δεδομένα δίνουν ένα πλεονέκτημα στην Amazon σύμφωνα με την Επιτροπή. Βέβαια, η εν λόγω εταιρεία ισχυρίζεται πως το να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των τρίτων πωλητών της δεν είναι ενάντια στους κανονισμούς της, διαφωνώντας με την Επιτροπή.

«Υπάρχουν πάνω από 150.000 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που κάνουν πωλήσεις μέσω των stores μας και παράγουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε ετήσια έσοδα και έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments