Πολιτική

Σχεδίο Πισσαρίδη: Σήμερα η παρουσίαση του με συμμετοχή του πρωθυπουργού

Σχεδίο Πισσαρίδη: Σήμερα η παρουσίαση του με συμμετοχή του πρωθυπουργού
Σχεδίο Πισσαρίδη: Η Επιτροπή έχει κληθεί να αναλάβει ρόλο στην διαχείριση του ευρωπαϊκού πακέτου ενίσχυσης των 32 δις για την χώρα.

Σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση του σχεδίου ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, από την Επιτροπή Πισσαρίδη. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Επιτροπή αποτελείται από οικονομολόγους με επιστημονική εξειδίκευση, διεθνή καταξίωση και γνώση της αγοράς και εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού οικονομικής πολιτικής, της οποίας επικεφαλής και πρόεδρος είναι ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, καθηγητής του LSE και του Πανεπιστημίου Κύπρου, νικητής του Βραβείου Nobel Οικονομικών 2010.

Τι έχει κληθεί να κάνει η Επιτροπή:

Η Επιτροπή Πισσαρίδη έχει κληθεί να αναλάβει ρόλο στην διαχείριση του ευρωπαϊκού «πακέτου» ενίσχυσης των 32 δις για την χώρα, στην προσπάθεια των «27» κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντέξει η οικονομία από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Η Επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για την ορθή ανάπτυξη της Ελλάδας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει από τον περασμένο Ιούνιο πως «τα χρήματα αυτά θα ξοδευτούν σωστά και όχι «στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου».

Σημειώνεται πως ήδη η Επιτροπή έχει δώσει στην δημοσιότητα το προσχέδιο της έκθεσής της με 14 δράσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και την καινοτομία. Συγκεκριμένα, η έκθεση αναλύει τα κύρια χαρακτηριστικά και τις τάσεις της ελληνικής οικονομίας, τις βασικές διεθνείς τάσεις που θα επηρεάσουν τη μελλοντική της πορεία, τη γενική κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί η οικονομία ώστε να επιτευχθεί ισχυρή ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, τις σημαντικότερες αγκυλώσεις που εμποδίζουν την αναπτυξιακή τροχιά και τις προτεινόμενες δράσεις αναπτυξιακής πολιτικής.

Τα μέλη της Επιτροπής Πισσαρίδη:

Εκτός του επικεφαλής, Χριστόφορου Πισσαρίδη, λοιπά μέλη της με συντονιστικό ρόλο είναι οι Δημήτρης Βαγιανός (καθηγητής στο LSE) και Κωσταντίνος Μεγήρ (καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale). Στην Επιτροπή συμβάλλουν επίσης, με συμβουλευτικό ρόλο, οι παρακάτω ειδικοί, σε θέματα που αφορούν επιμέρους πλευρές, θεσμούς και δεδομένα της ελληνικής οικονομίας:

 • Κυριάκος Ανδρέου (Advisory leader – PwC)
 • Κωσταντίνος Αρκολάκης (Yale)
 • Μανόλης Γαλενιανός (London Holloway)
 • Χρήστος Γκενάκος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Cambridge)
 • Svetoslav Danchev (IOBE)
 • Αρίστος Δοξιάδης (Big Pi Ventures)
 • Νίκος Καραμούζης (Πρόεδρος – Grant Thornton)
 • Φοίβη Κουντούρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
 • Αλέξανδρος Κρητικός (DIW)
 • Δάφνη Νικολίτσα (Πανεπιστήμιο Κρήτης)
 • Διομήδης Σπινέλλης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
 • Πάνος Τσακλόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments