Πολιτική

Ηλιόπουλος για κορωνοϊό: «Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας»

Ηλιόπουλος για κορωνοϊό: «Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας»
Ηλιόπουλος για κορωνοϊό: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.
Ηλιόπουλος για κορωνοϊό: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης.

Στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «DIONTV» ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «πολιτική σκληρής ιδεοληψίας της κυβέρνησης» απέναντι στην υγειονομική και την οικονομική κρίση.

«Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο όλοι οι επιστήμονες προέβλεπαν ότι θα έρθει και ότι πιθανώς θα ήταν σφοδρότερο από το πρώτο» τόνισε.

Ειδικότερα ανέφερε ότι «οι έκτακτες δαπάνες που έκανε η κυβέρνηση για το σύστημα υγείας, εν μέσω πανδημίας, μας φέρνουν στις τελευταίες θέσεις στην ΕΕ με βάση στοιχεία του ΟΟΣΑ, ενώ ταυτόχρονα δεν προχώρησε και στις απαραίτητες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σήμερα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, να βρίσκονται στα όριά τους».

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την εξήγηση ότι η κυβέρνησης δρα με αυτόν τον τρόπο «απέναντι» στο δημόσιο σύστημα επειδή «ιδεολογικά υποστηρίζει την ιδιωτικοποίησή του» και «επομένως, δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα αντισταθούν σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης». «Η ιδεοληψία της φαίνεται και στον τρόπο που γίνεται η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, καθώς πλέον διπλασιάζει την ημερήσια αποζημίωση των ιδιωτών για τη νοσηλεία περιστατικών covid και μάλιστα θα την καταβάλλει ανεξάρτητα από το αν θα νοσηλεύεται ασθενής η όχι. Αντί να επιτάσσει το δημόσιο τον ιδιωτικό τομέα, το δημόσιο επιτάσσεται για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των λίγων», υποστήριξε.

Έντονη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Είπε συγκεκριμένα ότι: «Επιμένει να δίνει την επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις που κλείνουν», σχολιάζοντας ότι αυτό «αποτελεί στην ουσία ένα ακόμα δάνειο στις πλάτες των επιχειρηματιών», ενώ «την ίδια στιγμή, σε άλλες χώρες της Ευρώπης δίνουν ενισχύσεις, όπως στη Γερμανία, που η κυβέρνηση δίνει στις επιχειρήσεις εστίασης το 70% του περσινού τους τζίρου».

Αναφορικά με το Δώρο των Χριστουγέννων σημείωσε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να το καλύψει στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που είναι σε αναστολή, με συνολικό κόστος 1,4 δισ., όπως προβλέπει η σχετική τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. «Αντί για αυτό, όμως, η κυβέρνηση προβλέπει το δώρο να πληρωθεί όχι στη βάση του κανονικού μισθού, αλλά στη βάση των 534 ευρώ για όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments