Διεθνή

Κορωνοϊός εμβόλιο: Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από τη Βρετανία

Κορωνοϊός εμβόλιο: Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα από τη Βρετανία
Κορωνοϊός εμβόλιο: Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Financial Times.

Σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να δώσουν την έγκρισή του για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά της εφημερίδας Financial Times. Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες, εξηγεί το ίδιο δημοσίευμα.

Τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ειδοποιηθεί πως πρέπει να προετοιμαστούν για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, είχαν αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτές, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών. Από την πλευρά του ο Guardian έγραψε ότι τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BionTech έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνουν πηγές του NHS, το εμβόλιο της Pfizer, μόλις αποσταλεί από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο, μπορεί να βγει έως τέσσερις φορές εκτός της θερμοκρασίας συντήρησης των -70 βαθμών Κελσίου, μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός.  Υπενθυμίζεται ότι μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που αρχικά θα εμβολιαστεί και όχι οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας – όπως προβλεπόταν προηγουμένως. Όμως αυτή η απόφαση εξαρτήθηκε από τη φύση του εμβολίου της Pfizer και τη χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου που απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών. Σε όσους ζουν στις προαναφερθείσες μονάδες ή είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, αναμένεται να χορηγηθεί το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca, το οποίο αναμένεται να πάρει επίσης έγκριση κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments