Ελλάδα

Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα

Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, παιχνιδάδικα
Από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν 110 αμιγώς εποχικά καταστήματα. Ποια παίρνουν σειρά.

Να πάρει “ανάσα” η αγορά ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θέλει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να επαναλαμβάνει σήμερα ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 110 καταστήματα που είναι αμιγώς εποχικά θα ανοίξουν και πάλι, τηρώντας βεβαίως όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο “ΘΕΜΑ 104,6” απηύθυνε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση της, με ευθύνη. Να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις των μέτρων. “Διαφορετικά θα χρειαστεί να ξανά κλείσουν” προειδοποίησε. Για την εστίαση, ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας με έμμεσο τρόπο ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, “σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών. Διότι τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει τον κίνδυνο”.

“Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης και να μπορούν να κάθονται και έξω. Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά” υπογράμμισε και τόνισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Αναφερόμενος στη ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά παραδέχτηκε ότι είναι μεγάλη, όπως και τα χρέη που θα αναπτυχθούν. “Για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθεί ένα διέξοδο για να μη μείνουν στις αποθήκες, ενώ να κινηθεί και η χονδρική” σημείωσε. Παράλληλα, διαμήνυσε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού.

Όσο για το τι παίρνει σειρά μετά τα εποχικά; “Επόμενος στόχος της κυβέρνησης, η δεύτερη γραμμή είναι να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, λουλούδια και κομμωτήρια” διευκρίνισε αν και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην πολιτική αλλά και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ισχυρίστηκε, ότι επιτρέπεται η άθληση και με αποστολή μηνύματος στο 13033 μπορεί να αθληθεί ο οποιοσδήποτε. Μάλιστα υπενθύμισε, ότι στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε το lockdown, ενθάρρυνε τον κόσμο να αθλείται στο βουνό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments