Οικονομία

Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων: Παρατείνονται οι δηλώσεις με εντολή Πατούλη

Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων: Παρατείνονται οι δηλώσεις με εντολή Πατούλη
Οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων: Το ποσό που πρόκειται να διατεθεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αττικής είναι 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ανακοινώθηκε η παράταση έως της 21 Δεκεμβρίου, της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Σημειώνεται πως η σχετική παράταση δίδεται εν αναμονή της επίσημης έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) του αιτήματος της Περιφέρειας Αττικής για τη διεύρυνση των ΚΑΔ, καθώς και των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από επιχειρήσεις για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας.

Η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης, με δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιπλέον ΚΑΔ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρηματικών κλάδων που πλήττονται από την πανδημία και χρήζουν έμπρακτης στήριξης. Στόχος μας είναι, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να ενισχύσουμε το δυνατόν περισσότερες πληττόμενες επιχειρήσεις. Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι αναγνωρίζουμε το μέγεθος των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι λόγω της πανδημίας και σ΄ αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για τη στήριξή τους. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουμε υποβάλει και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. αίτημα για να συμπεριληφθούν στην πρόσκληση επιπλέον ΚΑΔ πληττόμενων επιχειρήσεων, σε συνεργασία πάντα με τα συν-αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών».

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του ίδιου διασφαλίστηκαν, επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Ο τρόπος και η μέθοδος διάθεσης του ποσού αυτού, θα καθοριστεί στην επικείμενη τροποποίησης της πρόσκλησης. Έτσι, συνολικά το ποσό που θα διατεθεί μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Αττικής είναι 250 εκατομμύρια ευρώ.

Διευκολύνσεις στην υποβολή αιτήσεων για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων:

Υπενθυμίζεται πως πλέον δίνεται η δυνατότητα υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης με την οποία εξουσιοδοτείται η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας να αναζητήσει, για λογαριασμό της επιχείρησης που υποβάλλει αίτηση, τα σχετικά πιστοποιητικά από τα Πρωτοδικεία. Στο πλαίσιο αυτό διευκολύνεται σημαντικά η υποβολή αιτήσεων, καθώς δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση των πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης, μη θέσης σε εκκαθάριση κ.λ.π.

Επιπλέον στην τροποποίηση προστέθηκαν οι ναυτικές εταιρείες-ημερόπλοια στους δυνητικούς δικαιούχους της πρόσκλησης. Υπενθυμίζεται ότι με ειδική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπολογίζουν τη βαθμολογία τους και τις πιθανότητες ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments