Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Θεοχάρης: Έντονη αντιπαράθεση για τον τουρισμό

ΣΥΡΙΖΑ Θεοχάρης: Έντονη αντιπαράθεση για τον τουρισμό
ΣΥΡΙΖΑ Θεοχάρης: Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού απέναντι στην αντιπολίτευση.

«Ερχόμαστε από μια χρονιά που ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, έχοντας αύξηση 23% τους 2 πρώτους μήνες, αναγκαστήκαμε όλοι να αλλάξουμε ρότα για να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2021 στη Βουλή.

Επιπλέον, έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Θεοχάρης απέναντι στην αντιπολίτευση, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας «ανέξοδη κριτική και λαϊκισμό», ενώ υποστήριξε ότι πέτυχαν όλοι οι στόχοι που είχε θέσει το υπουργείο και απέρριψε τις κατηγορίες για απουσία σχεδίου στο άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια.

Μίλησε ακόμα για «υποδειγματική εφαρμογή των πρωτοκόλλων στον τουρισμό, καλύτερη από κάθε άλλο κλάδο ενίσχυση της εικόνας του Brand της χώρας με παρουσία παντού στα διεθνή μέσα, υποδειγματικές καμπάνιες από τον ΕΟΤ και διεθνείς πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΠΟΤ».

«Ενισχύσαμε τον εσωτερικό τουρισμό με πρωτοφανή κονδύλια και για πρώτη φορά με τα ταξιδιωτικά γραφεία μέσα», είπε και πρόσθεσε ότι «τα γεγονότα διαψεύδουν την ανευθυνότητά της αντιπολίτευσης. Αν η κατάσταση είχε ξεφύγει δεν θα ήμασταν από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη».

«Αν ο Τουρισμός έφταιγε για το δεύτερο κύμα τότε θα το είχαμε τον Αύγουστο, ενώ θα ήταν κόκκινα τα νησιά, όχι η Βόρεια Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες τα κρούσματα συνδέονται με την κινητικότητα. Κόντρα στις προσπάθειες δυσφήμισης της χώρας, η χώρα βραβεύεται. Μπορεί να μην ταιριάζει στην αφήγησή σας και στο παραμύθι που πλάθετε, όμως τα βραβεία είναι υπαρκτά», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την άλλη, έντονη κριτική στον υπουργό Τουρισμού ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αναφορά του στη Βουλή. «Ο κύριος Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι… ζηλευτή ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνει ότι «η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κυρίου Θεοχάρη το καλοκαίρι μάς έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά» και πως «το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments