Διεθνή

Κορωνοϊός Ρωσία: Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας το εμβόλιο – Προχωράει ο μαζικός εμβολιασμός

Κορωνοϊός Ρωσία: Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας το εμβόλιο – Προχωράει ο μαζικός εμβολιασμός
Κορωνοϊός Ρωσία: Το Sputnik V είναι πλέον διαθέσιμο σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο από τα δύο εμβόλια που έχει εγκρίνει η Ρωσία κατά του κορωνοϊού έχει φτάσει σε όλη τη Ρωσία, σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση. Το εμβόλιο Sputnik V έφτασε σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι «ο εμβολιασμός είναι εκείνος ο δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε για να ανακόψουμε την εξάπλωση της νόσου». Ο Ρώσος υπουργός Υγείας δήλωσε, επίσης, ότι περισσότεροι από 18.000 εθελοντές συνδράμουν στην αποστολή των εμβολίων στους ασθενείς που νοσηλεύονται κατ’ οίκον.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου στις περιφέρειες σταλούν 480.000 εμβόλια, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαιρετικός και δωρεάν και ότι σε πρώτη φάση θα πρέπει να εμβολιασθούν οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στους κοινωνικούς φορείς.

Η πορεία της πανδημίας στη Ρωσία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ρωσία καταγράφηκαν 27.328 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 5.874 στην Μόσχα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.681.256.

Επίσης, στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 450 θάνατοι λόγω κορωνοϊού, (αυτός είναι ο μικρότερος αριθμός θανάτων από τις 30 Νοέμβριου), ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφθασε τις 47.391 από την αρχή της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο πήραν επίσης εξιτήριο 18.562 ασθενείς που είχαν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν αναρρώσει 2.124.797 ασθενείς με κορωνοϊό, ποσοστό 79,2% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων.

Η Ρωσία στις 11 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι ξεκινάει να διατίθεται και το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στη χώρα. Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τις εταιρείες παραγωγής του εμβολίου, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, το EpiVacCorona, ανέπτυξε το Ινστιτούτο Vector.

Η Ποπόβα είπε ότι το εμβόλιο «άρχισε να διατίθεται προς χρήση ενώ πραγματοποιούνται οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου το οποίο παράγει το επιστημονικό κέντρο Vector και το οποίο φέρει την ονομασία EpiVacCorona. Επιπλέον 3.000 εθελοντές σε οκτώ ιατρικά κέντρα και σε πέντε περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη εμβολιάζονται».

Όσοι συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και είναι ηλικίας άνω των 60 ετών νιώθουν καλά. Το εμβόλιο εστάλη σε πέντε πόλεις στην Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, την Τούλα, το Νοβοσιμπίρσκ, το Ροστόβ επί του Ντον, επειδή σε αυτές το επιδημιολογικό φορτίο είναι πιο υψηλό. Η Ποπόβα διευκρίνισε ότι το εμβόλιο μπορεί να φθάσει και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, καθώς διατηρείται σε υψηλές θερμοκρασίες.

«Η θερμοκρασία φύλαξης του εμβολίου είναι από τους +2 έως τους +8 βαθμούς Κελσίου. Αυτό μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε το υπάρχον δίκτυο ψυγείων και να διασφαλίσουμε την υλικοτεχνική υποστήριξη», δήλωσε η ίδια. Επισήμανε ότι πρωτίστως πρέπει να εμβολιασθούν στις δύσκολα προσβάσιμες περιοχές οι ιατροί, το υγειονομικό προσωπικό και οι εκπαιδευτικοί, επειδή από τους ανθρώπους αυτούς εξαρτάται η λειτουργία των υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments