Πολιτική

Γεωργιάδης για μέτρα: «Να προσέξουμε για να μην έχουμε τρίτο κύμα»

Γεωργιάδης για μέτρα: «Να προσέξουμε για να μην έχουμε τρίτο κύμα»
Γεωργιάδης για μέτρα: Τι τόνισε για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου και στο click away αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργίας. Αφού ξεκαθάρισε ότι η 7η Ιανουαρίου είναι πρόωρη για να ανοίξουν τα καταστήματα επεσήμανε ότι στις αρχές του νέου χρόνου “θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης, ώστε να αποφασιστούν τα μέτρα για το λιανεμπόριο”.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, κάλεσε τους πολίτες να μην χαλαρώσουν, γιατί όπως είπε μιλώντας στο Blue Sky, “αν δεν προσέξουμε, το να έχουμε τρίτο κύμα δεν είναι πιθανό, είναι απολύτως βέβαιο». Σε ότι αφορά τη μετατροπή του click away σε click in shop, ο υπoυργός σημείωσε ότι είναι σε πρωτόλειο στάδιο, και θα εξειδικευτεί προσεχώς.

Αναφορικά με την εικόνα του τελευταίου 48ωρου όπου εμβολιάστηκαν αρκετά κυβερνητικά στελέχη, γεγονός που έγινε και αντικείμενο κριτικής από την αντιπολίτευση, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να δηλώσει, πως έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά δεν θεώρησε σκόπιμο, αυτό να γίνει δημόσια. Επίσης, εκτίμησε ότι θα προλάβουμε την τουριστική περίοδο.

Τέλος, μιλώντας για τα χρέη που συγκεντρώνονται λόγω της πανδημίας, υπογράμμισε πως το να ζητάς από κάποιον να πληρώσει αυτά που οφείλει είναι και ηθικό και νόμιμο, όχι όμως, όταν τα χρέη αυτά, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών αποφάσεων ή της γενικότερης κατάστασης. Έκανε δε λόγο για συζήτηση που θα γίνει όταν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι είναι το click in shop, στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός:

Με το click in shop οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα. Αυτό που επεξεργάζονται είναι εάν θα εξυπηρετείται ένας-ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος. Σε άλλες του δηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και, σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του για το άνοιγμα της οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments