Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ Covid-19 για όσους φτάνουν στη χώρα

Βρετανία κορωνοϊός: Υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ Covid-19 για όσους φτάνουν στη χώρα
Βρετανία κορωνοϊός: Σε νέα έκτακτα μέτρα προχωράει η χώρα λόγω της νέας έξαρσης του κορωνοϊού.

Η νέα έξαρση στα κρούσματα του κορωνοϊού στη Βρετανία οδηγεί τη χώρα σε αυστηρότερα μέτρα. Όσοι φτάνουν στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των υπηκόων της χώρας, θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ Covid-19 που να έχει έως και 72 ώρες πριν από την αναχώρησή τους έτσι ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος. Εάν κάποιος δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες για τεστ πριν από την αναχώρηση του, θα του επιβάλλεται άμεσο πρόστιμο 500 στερλινών. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα.

O Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε: «Έχουμε ήδη εφαρμόσει σημαντικά μέτρα για να αποτρέψουμε τις εισαγόμενες περιπτώσεις CoViD-19, αλλά με νέα στελέχη του ιού να αναπτύσσονται διεθνώς, πρέπει να λάβουμε περαιτέρω προφυλάξεις».

Το μέτρο για την υποχρεωτική απομόνωση 10 ημερών ανεξαρτήτως αποτελέσματος του τεστ εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους επιβάτες που φτάνουν από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στην «πράσινη» λίστα χωρών για CoViD-19 που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση. Επίσης, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώνουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών και να ακολουθούν τους εθνικούς περιορισμούς του lockdown.

Ωστόσο, υπάρχει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ότι προχώρησε πολύ αργά στην λήψη αυστηρών μέτρων με αποτέλεσμα έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς θανάτων παγκοσμίως.

Ο βουλευτής Νικ Τόμας-Σάιμοντς, σκιώδης υπουργός Εσωτερικών του Εργατικού Κόμματος σε σχόλιό του για την ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τα υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό κατά την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα «ωστόσο, οι Εργατικοί ζητούν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τεστ στα διεθνή ταξίδια από τον Απρίλιο. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση πέφτει από τη μια κρίση στην άλλη».

Η Βρετανία ενέκρινε την χρήση του εμβολίου της Moderna

Η Βρετανία προχωράει πιο γρήγορα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης στην έγκριση εμβολίων ενάντια στον κορωνοϊό. Θυμίζουμε ότι πλέον δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit. Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας ενέκρινε σήμερα 8 Ιανουαρίου τη χρήση του εμβολίου της Moderna εναντίον της ασθένειας Covid-19, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πως συμφώνησε για την αγορά άλλων 10 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου, το οποίο υπολογίζει ότι θα αρχίσει να χορηγεί από την άνοιξη.

Να σημειώσουμε ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί εναντίον της Covid-19 για χρήση στη Βρετανία μέχρι τώρα είναι εκείνα των Pfizer/BioNTech και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, που χορηγούνται ήδη, ενώ τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο προσθέτει στη «φαρέτρα» του και αυτό της Moderna.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments