Οικονομία

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε αρχίζουν – Τι λέει η αγορά

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε αρχίζουν – Τι λέει η αγορά
Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Ο εμπορικός κόσμος δίνει μεγάλο βάρος στην περίοδο των εκπτώσεων.

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι εκπτώσεις, με το λιανεμπόριο ωστόσο να είναι κλειστό. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές από τους καταναλωτές μπορούν να γίνουν μόνο από τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop, αφού και η δυνατότητα του click away, που υπήρχε κατά την περίοδο των γιορτών, έχει αρθεί λόγω του αυστηρότερου lockdown που ισχύει στη χώρα έως τις 18 Ιανουαρίου.

Ο εμπορικός κόσμος δίνει μεγάλο βάρος στην περίοδο των εκπτώσεων, ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Οι έμποροι είναι δυσαρεστημένοι που δεν μπορεί να γίνει χρήση του click away και φωνάζουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί ένα μεγάλο μέρος του τζίρου, που για την περίοδο των εκπτώσεων ανέρχεται σε περίπου 5,5 δισ. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι την περίοδο των εορτών χάθηκε τζίρος άνω των 2 δισ., γίνεται κατανοητό ότι είναι μία εξέλιξη που πολύ δύσκολα θα μπορέσει θα διαχειριστεί, το εμπόριο, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως σημειώνουν, μέσα στο επόμενο 2μηνο, θα πρέπει να έχουν ξεπουλήσει το εμπόρευμά τους και παράλληλα να έχουν πληρώσει τους προμηθευτές τους, για τις χειμερινές τους προμήθειες. Με κλειστά μαγαζιά, όπως καταλαβαίνει κανείς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι στην περίπτωση που το lockdown συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν άλλη λύση πέρα από το να βάλουν οριστικό λουκέτο.

Επίσης, σημειώνουν ότι δεν έχει νόημα η μετάθεση της ημερομηνίας για τις χειμερινές εκπτώσεις.

«Το να πάνε τον Μάιο οι χειμερινές εκπτώσεις δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό το δίμηνο είναι πάρα πολύ κρίσιμο γιατί κάποιοι έχουν στοκ εμπορεύματα. Δεν υπήρχε καμία κανονική περίοδος για να πουληθούν στην ώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο Open.

O Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας με ανακοίνωσή του επισήμανε: «Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για 8η εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας». Με τη σειρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιάς τονίζει: «Είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά με λύσεις ακορντεόν. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί τελευταία σανίδα σωτηρίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments