Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Οι ημερομηνίες που θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Οι ημερομηνίες που θα πιστωθεί στους δικαιούχους
Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Τα ποσά θα πιστωθούν για τη φετινή χειμερινή περίοδο τμηματικά και συγκεκριμένα σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων.

Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, μετά και την παράταση που δόθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα .Διευκρινίζεται ότι το επίδομα θα έχει για φέτος διευρυμένο «κονδύλι» ενώ θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι.

Τα ποσά θα πιστωθούν για τη φετινή χειμερινή περίοδο τμηματικά και συγκεκριμένα σε δύο φάσεις, ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των τιμολογίων αγοράς των καυσίμων. Η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ποσά ύψους από 80 έως 650 ευρώ το οποίο για πρώτη φορά θα καλύψει εκτός του πετρελαίου και φυσικό αέριο και ξύλα-πέλετ για τις ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές. Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ως τον Φεβρουάριο-Μάρτιο όταν και θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα.

Ημερομηνίες Πληρωμής

  • Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020
  • Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021

Το επίδομα δικαιούνται νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους:

  •  πετρέλαιο θέρμανσης
  • φυσικό αέριο
  • υγραέριο
  • καυσόξυλα και πέλλετ για όσους κατοικούν σε οικισμούς με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους.

Ποιοι εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος

  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου.
  • Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας, επί Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ευρισκόμενων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία, η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής.
  • Τα φυσικά πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη.
  • Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, καθώς και ο/η σύζυγος αυτών ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης με αυτούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments