Διεθνή

Καπιτώλιο: Νέος συναγερμός – Υπάρχει καπνός σε διπλανό κτίριο

Καπιτώλιο: Νέος συναγερμός – Υπάρχει καπνός σε διπλανό κτίριο
Καπιτώλιο: Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Ουάσινγκτον.

Κανένας δεν μπαίνει ή βγαίνει από το Καπιτώλιο καθώς το κτίριο τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει καπνός που βγαίνει από διπλανό κτίριο. Όσοι είναι μέσα στο κτίριο δεν πρέπει να πλησιάζουν τα παράθυρα, ενώ δόθηκε εντολή σε αυτούς που είναι εκτός του κτιρίου να ψάξουν για καταφύγιο.

Δείτε χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο Twitter

Ο στρατιωτικός αναλυτής Νέιτ Τέιλορ έχει ανεβάσει ένα βίντεο στον λογαριασμό που εξηγεί ότι η φωτιά κοντά στο Καπιτώλιο προέρχεται από μικρές εκρήξεις στο Γκάρφιλντ Παρκ που οφείλονται σε δυσλειτουργία συστήματος θέρμανσης. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Έτσι, διακόπηκε και η πρόβα για την ορκωμοσία του Τζό Μπάιντεν. Όπως έχει γίνει γνωστό o Ντόναλντ Tραμπ θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο το πρωί της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, ύστερα από 1.457 ημέρες στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.

Την ημέρα ορκωμοσίας του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δεν θα του παραδώσει τη σκυτάλη, όπως άλλωστε συνηθίζεται στην τελετή αυτή. Πρωί-πρωί, ο Τραμπ σχεδιάζει να εγκαταλείψει την προεδρική κατοικία προκειμένου να μην συναντήσει τον διάδοχό του. Εξάλλου το είχε δηλώσει εξαρχής ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», o απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη στρατιωτική βάση Άντριους, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, που βρίσκεται σταθμευμένο το προεδρικό αεροσκάφος «Air Force One».

Στη συνέχεια θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, για την επόμενη ημέρα της προεδρικής θητείας του στο κλαμπ του, στο Μαρ α Λάγκο. Αφού ο ίδιος αρνείται να του παραδώσει τα ηνία της χώρας στην καθιερωμένη δεξίωση που πραγματοποιείται στο Λευκό Οίκο την ημέρα της ορκωμοσίας στον διάδοχό του, οι σύμβουλοι του Μπάιντεν έχουν διαμορφώσει σχετικά το πρόγραμμά του για να καλυφθεί το… κενό στο πρόγραμμα της ημέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments