Διεθνή

Joe Biden: Το γεμάτο μηνύματα πρωτοσέλιδο του Spiegel για την ορκωμοσία του νέου προέδρου

Joe Biden: Το γεμάτο μηνύματα πρωτοσέλιδο του Spiegel για την ορκωμοσία του νέου προέδρου
Joe Biden: Το γερμανικό περιοδικό κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο για την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον ηγέτη των Δημοκρατικών.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αφιερώνει το εξώφυλλό του στην ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν. Αν, μάλιστα, κάποιος το παρατηρήσει περισσότερο θα δει ότι είναι γεμάτο μηνύματα σε σχέση με όσα είχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ.

Στο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού εμφανίζεται ο Τζο Μπάιντεν να τοποθετεί στη θέση του το κεφάλι του Αγάλματος της Ελευθερίας με τον τίτλο «Κάνοντας την Αμερική σπουδαία ξανά (Make America great again)», το οποίο ήταν το κεντρικό μήνυμα της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα animated σχέδιο, που συνοδεύεται από το μήνυμα: «Η εποχή Τραμπ τελείωσε μετά από τέσσερα χρόνια πικρών αντιπαραθέσεων. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Κάμαλα Χάρις είναι αντιπρόεδρος».

Δείτε την ανάρτηση του Der Spiegel στο Twitter

Στο προσεγμένο – από όλες τις απόψεις – animated σχέδιο, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να φορά μάσκα κατά του κορωνοϊού, σε ένα έμμεσο σχόλιο για τον τρόπο που η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ χειρίστηκε την πανδημία, που στοίχισε τουλάχιστον 400.000 ζωές Αμερικανών πολιτών. Το σχόλιο του γερμανικού περιοδικού επισημαίνει την επιστροφή στις βασικές αξίες της Αμερικής, που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα κατά την προεδρία Τραμπ.

Μερικά λόγια για το Άγαλμα της Ελευθερίας

Το Άγαλμα της Ελευθερίας, ή αλλιώς η «Ελευθερία που διαφωτίζει τον κόσμο» είναι περίπου 90 μέτρα και εικονίζει την Ελευθερία ως γυναικεία μορφή, να κρατά στο υψωμένο δεξί της χέρι έναν πυρσό και στο αριστερό της μια πλάκα στην οποία αναγράφεται η ημερομηνία «4 Ιουλίου 1776», η οποία είναι η ημέρα ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το άγαλμα αυτό, είναι ένα δώρο από τη Γαλλία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεσπόζει κοντά στη νησίδα Λίμπερτι Άιλαντ (Liberty Island) στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης.

Δείτε ρεπορτάζ από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments