Κόσμος

Κορωνοϊός Βρετανία: Τέλος οι πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κορωνοϊός Βρετανία: Τέλος οι πτήσεις από και προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Κορωνοϊός Βρετανία: Κλείνει ο πιο πολυσύχναστος διεθνής ταξιδιωτικός διάδρομος στον κόσμο.
Κορωνοϊός Βρετανία: Κλείνει ο πιο πολυσύχναστος διεθνής ταξιδιωτικός διάδρομος στον κόσμο.

Στη λήψη νέων μέτρων προχωρά η Βρετανία, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του κορωνοϊού. Έτσι από σήμερα (29/1) απαγορεύει τις απευθείας επιβατικές πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κλείνοντας τον πιο πολυσύχναστο διεθνή ταξιδιωτικό διάδρομο στον κόσμο. Δηλαδή τη σύνδεση Ντουμπάι – Λονδίνο.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι προσθέτει τα ΗΑΕ, το Μπουρούντι και τη Ρουάντα στον κατάλογό της των χωρών για τις οποίες ισχύει ταξιδιωτική απαγόρευση λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού και ενδεχομένως ανθεκτικού στα εμβόλια κατά της COVID-19 παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η είσοδος (στη χώρα) των ανθρώπων που ήταν ή διήλθαν από αυτές τις χώρες, με εξαίρεση Βρετανούς, Ιρλανδούς και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν δικαιώματα διαμονής, οι οποίοι θα πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση για 10 μέρες στο σπίτι», διευκρίνισε χθες, Πέμπτη, με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς.

Στον ιστότοπό της, η αεροπορική εταιρεία Emirates αναφέρει ότι θα αναστείλει όλες τις επιβατικές πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15:00 (ώρα Ελλάδος), που τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση.

Η Etihad Airways ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει μόνον τις πτήσεις στη Βρετανία, ενώ εκείνες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστούν. Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι συνιστά σε αυτούς, που έχουν κάνει κράτηση για πτήσεις που προβλεπόταν να φτάσουν στη Βρετανία μετά την ισχύ της απαγόρευσης, να μην πάνε στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας συνέστησε στους υπηκόους της χώρας, που βρίσκονται τώρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να χρησιμοποιήσουν πτήσεις, που δεν είναι απευθείας, για να επιστρέψουν στη χώρα. Σημειώνεται ότι το κλείσιμο συνόρων που προκλήθηκε από την COVID-19 κατέστησε τη σύνδεση Ντουμπάι-Λονδίνου τον πιο πολυσύχναστο διεθνή ταξιδιωτικό διάδρομο στον κόσμο τον Ιανουάριο, με 190.365 προγραμματισμένες θέσεις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων αεροπορικών εταιρειών OAG.

Η Emirates και η Etihad μεταφέρουν κανονικά μεγάλους αριθμούς επιβατών σε προορισμούς όπως η Αυστραλία μέσω αεροπορικών συνδέσεων σε κεντρικούς αερολιμένες στους οποίους δραστηριοποιούνται, κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση για ματαίωση των πτήσεων αυτών θα έχει εκτεταμένες επιπτώσεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες πτήσεις τσάρτερ από τη Βρετανία, αν χρειαστεί λόγω των ματαιώσεων στις Emirates και Etihad.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments