Οικονομία

Εξοικονομώ: Ποιοι κάνουν σήμερα αιτήσεις –Πόσες υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εξοικονομώ: Ποιοι κάνουν σήμερα αιτήσεις –Πόσες υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Εξοικονομώ: Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ» άνοιξε την Δευτέρα για την υποβολή αιτήσεων και για τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνεχίστηκε με την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες έχουν ως εξής:

  • Την 1η Φεβρουαρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις στη Περιφέρεια Θεσσαλίας
  • Στις 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιείται υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) σε όλη την επικράτεια

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ Αυτονομώ» άνοιξε την Δευτέρα για την υποβολή αιτήσεων και για τους κατοίκους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνεχίστηκε με την υποβολή αιτήσεων για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.20 το πρωί. Υποβλήθηκαν 5.268 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 2.827, δεσμεύοντας ποσό 68,967 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση ανήλθε σε 24.396 ευρώ.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αλλαγές Επειτα από την αξιολόγηση ζητημάτων που ετέθησαν στο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και για την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, αποφασίστηκε να γίνουν τεχνικές προσαρμογές για την ομαλότερη ροή των αιτήσεων.

Αναλυτικά:

  • Ορίζεται διάστημα πέντε λεπτών ως ελάχιστος χρόνος από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της.
  • Βελτιώνονται επιμέρους σημεία που αφορούν στην πληροφόρηση που λαμβάνουν οι χρήστες κατά την συμπλήρωση στοιχείων και τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων του πληροφοριακού συστήματος.
  • Διευκολύνονται οι υποβολές αιτήσεων για τις πολυκατοικίες Α και Β τύπου, μεταθέτοντας την υποχρέωση υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Να σημειωθεί ότι, αλλάζει και απλοποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για την περίπτωση των πολυκατοικιών, καθώς όπως προκύπτει από τη σχετική απόφασή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, δε θα απαιτείται πλέον το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα https://exoikonomo2020.gov.gr, καθώς το σχετικό εδάφιο έχει απαλειφθεί.

Η υποβολή των αιτήσεων είχε μετατεθεί για δύο εβδομάδες προκειμένου να αξιολογηθούν ζητήματα λειτουργίας της πλατφόρμας και συγκεκριμένα προκειμένου να γίνουν αλλαγές που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments